Stema e Belgjikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stema e Belgjikës përmban një luan, të quajtur "Luani belg" ose Leo Belgicus. Kjo është në përputhje me nenin 193 të Kushtetutës së Belgjikës:

Kombi Belg merr ngjyrën e kuqe, të verdhë dhe të zezë si ngjyra kombëtare, dhe si stemë merr Luanin Belg me moton "BASHKIMI JEP FUQI".

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]