Stema e Ishujve Faroe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mbuloj me një shtresë e armëve të autonomisë Faroisht qeverisë.

E mbuloj me një shtresë e armëve i treguar këtu Provinciale e Qeverisë së Ishujt Faroe që nga viti 2004 ka qenë në përdorim. Ajo tregon një shqyt i kaltërt në të cilën një ram (veðrur) ndodhet.

Ram i është e kafshëve të bëjë me heraldikë e Ishujt Faroe, ndoshta për shkak të emrit që fillimisht u thirr Ishujt deleve. Së paku e deleve mbizotërojnë të vendit si një manar. Mbuloj me një shtresë e tanishme e armëve shkon prapa në një ram në krifë Kisha e Kirkjubøur.

Løgting gjithashtu kishte një vulë me ram si të bëjë me heraldikë kafshëve. Kjo shtresë e armëve, me shpërbërjen e Løgtings 1816 shfuqizohet. Edhe pas tij të ri-themelimin e 1852 dhe gjatë edhe shkallë të lartë të sovranitetit gjatë britanike profesion i Ishujt Faroe në Luftën e Dytë Botërore nuk ndodhi përsëri në përdorim.

Vetëm Autonominė Aktin e 1948 të drejtuar Zyrën e Løgmaður përsëri. Kjo është e ram 1950 zgjodhi si një mburojë. Që prej vitit 2004 ka gjithashtu një xhaketë blu të armëve treguar këtu pas historike model. Kjo tregon një të argjendtë në ram mbrojtëse qëndrimin hooves dhe me brirë të artë mbi një sfond blu. E kaltër e kaltër e përfaqëson e Merkið, në flamurin kombëtar.

E mbuloj me një shtresë të armëve nga kreu i qeverisë, qeveria, dhe legations jashtë. Disa agjenci qeveritare ende përdorin xhaketë e vjetër e armëve.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]