Stema e Zvicrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Zvicrës


Flamuri i Zvicrës dhe i Federale pallto e armëve tregon një e drejtë, të lirë, në këmbë kryq të bardhë në sfond të kuq. Në Zvicër gjermanisht-folëse, fjala flamur që të caktojë zvicerane flamurin kombëtar kurrë nuk themeluar, ne jemi duke folur në përgjithësi në lidhje me flamurin zviceran.