Jump to content

Stema e San Marinos

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e San Marinos
Stema e përdorur para vitit 2011

Stema e San Marinos ndoshta u adoptua nga shekulli i 14-të. Mburoja është e rrethuar me kurora lulesh dhe me gjethe. Në mburojën e kaltërt janë tri kulla me ngjyra të argjenda. Poshtë mburojës është një shiritë me moton "Libertas" që do të thotë "liri" nga gjuha latine. Lartë mburojës është një kurorë me ngjyrë të verdhë. Kurorat lulesh dhe lisat e simbolizojnë stabilitetin e republikës dhe mbrotjen e lirisë.