Jump to content

Stema e Republikës Çeke

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e madhe çeke
Stema e vogël çeke

Stema çeke u adoptua nga 17 dhjetori të vitit 1992. Çekia ka dy forma të stemës, stema e madhe dhe stema e vogël. Stema e madhe ka një mburojë, Në anën e djathtë lartë dhe në anën e majtë poshtë janë dy luan të bardhë, me kurorë të verdhë dhe me kthetra të verdha. Në anën e majtë lartë është një shqiponjë me katrora me ngjyrë të kuqe dhe të bardhë, me kurorë të verdhë. Në anën e djathtë poshtë është një shqiponjë e zezë me kurorë të verdhë.

Ndërsa stema e vogël ka një mburojë të kuqe, mbrenda mburojë është një luan i bardhë, me kurorë të verdhë dhe me kthetra të verdha.