Stema e Austrisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Austrisë


Stema e Austrisë është përdorur qysh nga Lufta e Parë Botërore për ta simbolizuar Austrinë.

Shqiponja dy-krenare, që simbolizonte Perandorinë Austro-Hungareze, u zëvendësua nga një shqiponjë një-krenare. Dy-krenarja e vjetër ka qenë shumë e ngjajshme me simbolin e Perandorisë Bizantine, e ashtuquajtur "Perandoria e Grekëve", që dominonte Evropën deri në shekullin e 13të.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]