Jump to content

Stema e Turqisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Turqisë e cila përdoret në passaporta, në karta të identifikimit

Stema e Turqisë është me një hënë dhe me një yll të vogël. Kjo hënë dhe yll është edhe në flamurin e Turqisë, poashtu duket në passaportat e turke dhe në karta të indetifikimit.

Stema të ndryshme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në flamurin e Turqisë të tanishme është me sipërfaqe të kuqe, me hënë të bardhë dhe me yll të bardhë.

Stema e ministrisë së punëve të jashtme

Stema presidenciale ka 16 yje, duke simbolizuar "16 shtete në historinë turke".

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]