Jump to content

Stema e Bjellorusisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Bjellorusisë


Stema e Bjellorusisë (Bjelloruse: Дзяржаўны герб Рэспублікі Беларусь, Ruse: Государственный герб Республики Беларусь). Në Stemën e Bjellorusisë dallojmë një Yll të Kuq lartë dhe hartën e Bjellorusisë në Mes.

Pavarësisht nga fakti që Bjellorusët kanë një identitet dhe gjuhë të veçantë etnike, ata kurrë më parë nuk kishin një sovranitet politik para 1991, me përjashtim të një periudhe të shkurtër në 1918 kur Republika Popullore Bjelloruse me jetë të shkurtër përdori kalorësin si emblemën e saj.[1] Simbolet unike kombëtare Bjelloruse nuk u krijuan si rezultat i sundimit të huaj të territoreve Bjelloruse nga Prusia, Polonia, Lituania dhe Rusia deri në shekullin e 20-të.[2][3]

  1. ^ Belarus | History, Flag, Map, Population, Capital, Language, & Facts. Encyclopedia Britannica.
  2. ^ Smith, Whitney. Flag of Belarus. Encyclopedia Britannica.
  3. ^ Belarus | History, Flag, Map, Population, Capital, Language, & Facts. Encyclopedia Britannica.