Wikipedia:WikiGap/Shqipëri/Artikuj sipas qyteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
WikiGap


Tirana[Redakto nëpërmjet kodit]

artikulli Burimi i informacionit Koment
Olimpia, Mbretëresha e Maqedonisë “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 168; http://www.gazetadita.al/nga-ishte-nena-e-aleksandrit-te-madh/
Mosko Xhavella “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 169;, https://www.darsiani.com/la-gazette/le-petit-parisien-1885-trimeresha-moscho-tsavellas-mosko-xhavella-dhe-grate-suliote-keto-heroina-shqiptare-me-nje-fund-tragjik/, , https://telegrafi.com/mosko-xhavella-dhe-grate-suliote-heroinat-shqiptare-fund-tragjik/
Motra Tone http://galeriakombetare.gov.al/en/collection/kol-idromeno.shtml
Pavlina Nika https://en.wikipedia.org/wiki/Pavlina_Nikaj
Marta Tarazhi http://www.observatorikujteses.al/marta-dhe-prenda-dy-mirditoret-e-ekzekutuara-ne-komunizem/ , “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 177
Lili Tafaj Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 180
Nermin Falaski Vlora Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 174
Liri Belishova https://en.wikipedia.org/wiki/Liri_Belishova
Liri Gero https://en.wikipedia.org/wiki/Liri_Gero
Fatbardha Gega http://www.gentlewomen.al/2016/09/14/fatbardha-gega-to-forge-strong-characters/
Selfixhe Broja https://en.wikipedia.org/wiki/Selfixhe_Ciu
Emili Dishnica Gliozheni http://www.gentlewomen.al/2016/08/19/emili-dishnica-gliozheni-the-first-doctor-of-sciences-in-albania/
Shkurte Cara (Skuraj) Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 176
Melpomeni Çobani https://en.wikipedia.org/wiki/Melpomeni_%C3%87obani
Marigo Posio https://en.wikipedia.org/wiki/Marigo_Posio
Bule Naipi https://en.wikipedia.org/wiki/Bule_Naipi
Eleni Bukura Altamura http://www.gentlewomen.al/2016/08/08/eleni-bukura-altamura-dressing-as-a-man-to-paint/, http://gazeta-shqip.com/lajme/2016/09/20/feministja-arvanitase-eleni-bukura/
Ana Komnena https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Komnene
Polikseni Luarasi “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 170
Margarita Tutulani https://en.wikipedia.org/wiki/Margarita_Tutulani
Kushe Mica “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 169;, http://www.gentlewomen.al/2016/07/27/kushe-mica-founder-of-the-first-school-for-albanian-women/, http://qmksh.al/16-qershor-1832-lindi-mesuesja-e-pare-shkodrane-kushe-mica/, http://www.shkodrapress.com/bar-shkodra/item/2895-historia-e-arsimit-shkodran.html
Xheni Karaj http://www.arkivalajmeve.com/LGBT-Xheni-Karaj-ne-Brukseltakim-per-Shqiperine-me-Sanino-n.1047383076/, https://jungle.world/artikel/2017/37/gegen-das-tabu-kaempfen, https://exit.al/en/2017/05/tirana-gay-pride-continues-on-may-13/, http://auslandschweizer.net/2016/01/05/fighting-lgbt-discrimination-in-albania/, http://lgbti.mk/2nd-international-feminist-forum-in-ankara/?lang=en; https://intomore.com/impact/one-of-europes-most-homophobic-countries-launches-first-lgbtq-helpline/c6bd99e55f094636

Fieri[Redakto nëpërmjet kodit]

Artikulli Burimet Emri i perdoruesit
Argita Zalli https://www.voal.ch/binjaket-zalli-shkencetaret-shqiptare-te-amerikes-sot-doktore-shkencash-njera-jep-mesim-ne-harvard/
Egesta Lopçi https://telegrafi.com/egesta-lopci-shkencetarja-myslimane-nga-shkodra-qe-po-mahnit-italine/
Dhurata Thanasi https://sq.wikipedia.org/wiki/Dhurata_Thanasi Shembull
Linda Shomo https://businessmag.al/linda-shomo-ceo-e-easypay-folesja-e-dyte-e-the-key-to-success-2-0/
Musine Kokalari https://en.wikipedia.org/wiki/Musine_Kokalari
Flutura Xhabija http://perqasje.com/2016/04/grida-duma-eni-cobani-dhe-flutura-xhabija-grate-e-vitit-2015/
http://www.shgpaz.al/index.php?idr=32&mod=2&lang=1
Diana Çuli https://en.wikipedia.org/wiki/Diana_%C3%87uli --Celi0987 (diskutimet)
Klejda Bega https://telegrafi.com/klejda-bega-shkencetarja-shqiptare-kandidate-per-cmimin-nobel/
http://www.ocnal.com/2016/09/klejda-bega-albanian-candidate-for.html
https://www.voal.ch/klejda-bega-shkencetarja-qe-ka-ndalur-atomet-dhe-ka-ne-dore-gjithesine-nga-fatos-salliu-phd-c/
http://physics.columbia.edu/dr-klejda-bega-awarded-aps-blewett-scholarship
--Zhurma01 (diskutimet) 8 mars 2018 15:15 (CET)
Luljeta Lleshanaku https://en.wikipedia.org/wiki/Luljeta_Lleshanaku --Krepi123 (diskutimet)
Ornela Vorpsi https://it.wikipedia.org/wiki/Ornela_Vorpsi
Ledia Dushi https://pl.wikipedia.org/wiki/Ledia_Dushi
Detina Zalli https://www.voal.ch/binjaket-zalli-shkencetaret-shqiptare-te-amerikes-sot-doktore-shkencash-njera-jep-mesim-ne-harvard/ --KretanaR (diskutimet)
Arbana Osmani https://en.wikipedia.org/wiki/Arbana_Osmani Shembull
Adriana Puleshi http://www.panorama.com.al/piktorja-adriana-puleshi-nudot-i-kam-pikturuar-gjithmone-edhe-ne-komunizem/ --Komunikimi (diskutimet)
Laura Mersini Houghton https://en.wikipedia.org/wiki/Laura_Mersini-Houghton
Mariela Cingo https://en.wikipedia.org/wiki/Mariela_Cingo
Anbeta Toromani http://www.mariadefilippi.mediaset.it/amici/allievi-2002-2003/anbeta-toromani.shtml
Mimoza Çobo http://www.sa-kra.ch/mimoza_cobo.htm --EnxhiS (diskutimet) 8 mars 2018 15:01 (CET)
Klejda Bega https://telegrafi.com/klejda-bega-shkencetarja-shqiptare-kandidate-per-cmimin-nobel/
Ermonela Jaho https://en.wikipedia.org/wiki/Ermonela_Jaho
Grida Duma https://en.wikipedia.org/wiki/Grida_Duma
Mimoza Hafizi https://en.wikipedia.org/wiki/Mimoza_Hafizi
Aleksandra Mano https://sq.wikipedia.org/wiki/Aleksandra_Mano

Shkodra[Redakto nëpërmjet kodit]

Emri Burimi i informacionit Koment
Nexhmie Zaimi https://en.wikipedia.org/wiki/Nexhmie_Zaimi Shembull
Jolanda Kodra en:Jolanda Kodra Shembull
Furtuna Velaj en:Furtuna Velaj Shembull
Shaqe Çoba https://en.wikipedia.org/wiki/Shaqe_%C3%87oba

“Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 168

Matilda Mecini en:Matilda Mecini Shembull
Penellopi Pirro Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 177
Luljeta Nuzi ref1
Komita (Muzaka) “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 168
Inajete Dumi Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 176
Qeriba Derri Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 171
Fato Berberi “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 177, http://zeri-popullit.al/2017/05/kur-i-hodhen-litarin-ne-fyt, http://www.gazetadita.al/vajza-qe-i-shpetoi-shfarosjes-naziste/
Antoneta Fishta Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 175
Efigjeni Floqi Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 174
Hëna Spahiu http://www.persee.fr/doc/iliri_1727-2548_1993_num_23_1_1631 Shembull
Marie (Zojzi) Deda “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 173
Nexhmie Zaimi https://en.wikipedia.org/wiki/Nexhmie_Zaimi Shembull
Shkurte Cara (Skuraj) Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 176
Rugina Balsha “Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 168
Xhanfize Frashëri Gruaja shqiptare në vështrimin e të tjerëve” Zenepe Dibra / fq. 172;, http://www.syri.net/arte-media/96455/27-shtator-1937-xhanfize-frasheri-hapi-ne-tirane-te-paren-klinike-private/, http://qmksh.al/19-gusht-1937-kthehet-ne-atdhe-mjekja-xhanfize-frasheri/

Personalitete të huaja[Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Anna Politkovskaya
 2. Charlotte Brontë
 3. Susan B. Anthony
 4. Betty Friedan
 5. Gloria Steinem
 6. bell hooks
 7. Barbara Walters
 8. Coretta Scott King
 9. Yoko Ono
 10. Rosa Parks
 11. Sophie Adlersparre
 12. Gertrud Adelborg
 13. Sophie Sager
 14. Florence Nightingale
 15. Grace Jones