Lista e pjesëmarrësve në Lidhjen e Prizrenit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Pjesëmarrësit e KuvenditLidhjes së Prizrenit është një përmbledhje e listës së deputetëve (të dërguarve) të krahinave, organizatorëve dhe personave të tjerë që kanë qenë në kuvendin e datës 10 qershor 1878 në Prizren. Numri i përgjithshëm i tyre ka qenë 47.

Personat që kanë marrë pjesë në Lidhjen Shqiptare te Prizrenit janë:

A[redakto | redakto tekstin burimor]

B[redakto | redakto tekstin burimor]

Ç[redakto | redakto tekstin burimor]

D[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas gojdhënave fliter se Lidhja e Parë ose Mbledhja e Parë u mbajt në Lugishtë të Hasit, Prizren

F[redakto | redakto tekstin burimor]

H[redakto | redakto tekstin burimor]

I[redakto | redakto tekstin burimor]

J[redakto | redakto tekstin burimor]

M[redakto | redakto tekstin burimor]

O[redakto | redakto tekstin burimor]

S[redakto | redakto tekstin burimor]

Sh[redakto | redakto tekstin burimor]

T[redakto | redakto tekstin burimor]

Y[redakto | redakto tekstin burimor]

Z[redakto | redakto tekstin burimor]

Të dhëna tjera[redakto | redakto tekstin burimor]

Emërtime të mundëshme:

  • Shqip: Lidhja, Lidhja e Prizrenit, Lidhja Shqiptare, Lidhja Shqiptare në Prizren, Lidhja Shqiptare e Prizrenit, Lidhja Kombëtare, Lidhja e Sigurisë Kombëtare, Lidhja Shqiptare e Sigurisë Kombëtare, Lidhja Kombëtare e Shqipërisë, Besa
  • Anglisht: League of Prizren, Besa, Prizren League, Albanian League,
  • Gjermanisht: Liga von Prizren,
  • Romunisht: Lidhja de la Prizren[1]

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

    Literaturë dhe dokumente[redakto | redakto tekstin burimor]

    Shqip:
    Osmanisht
    Anglisht:
    • Stavro, Skendi: The Albanian National Awaking 1878-1912. Princeton, New Jersey 1967. ISBN 0691051003
    • Public Record Office, London, F. O. 78/2784; F. O. 195/1186, 1367; The British Museum, LondGn, Accounts and Papers (38). 1878 —9, 461—477; Accounts and Papers (38). 1878. LXXXIII. 83, 298—301; Accounts an& Pa-pers (41). 1880. LXXX. 80, 321; Accounts and Papers (43). 1880. LXXXIl. 82, 511—512.
    • E. K o p h o s, Greece and the Eastern Crisis 1875—1878, Thessalonika, 1975, pp. Studia albanica 1, XIV (1977), Tiranë, 1977, faqe 161—167.
    Turqisht
    Sllavisht
    • Arkivi Historik i Zarës të ashtuquajturat „Geheimakten" të Mëkëmbësisë për Dalmaci, f. 30 (187&-1881).
    • Akademia Nauke SSSR, Moskë, 1965, fq. 320.
    • B. Stulli, Mbansko pitanje 1875—1882, „Aad", Akademia Jugosllave e Shkencave dhe e Arteve 318, Zagreb, 1959, 372, bil, 357.
    Gjermanisht
    • Bartl, Peter: Albanien. Vom Mittelalter bis zur Gegenwart. Regensburg 1995. ISBN 3791714511
    • Bartl, Peter: Die Albanischen Muslime zur Zeit der nationalen Unabhängigkeitsbewegung (1878-1912). Wiesbaden 1968
    • Bushati, Sander: Die Entstehung des Fürstentums Albanien. Wien 1940
    Italisht
    • A. Lorecchio, me titull La Questione albanese (Gatanzaro, 1898),
    • Memorandum degli Albanesi indirizzato a S. E. Lord Beaconfield (Trieste, 1878).