Rrethi i Kuçovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Koordinatat: 40°29′V 19°32′L / 40.49°V 19.54°L / 40.49; 19.54 Kornizë quhet gjithçka qe kufizohet brenda një kutie(programi). Kornizat janë rrjeti i vijave horizontale dhe vertikale. Në kornizë kemi kufizime të jashtme dhe të brendshme. Vendosja e kornizave bëhet: 1) Së pari duhet t'i shënojmë të dhënat; 2) I selektojmë të dhënat; 3) Shkojmë te opsioni Borders në dritaren Format Cells; Për qelitë në hapësirën e selektuar përcaktohen kornizat e jashtme(OUTLINE), vijat e brendshme(INSIDE), stili i vijave(STYLE) dhe ngjyrat e tyre(COLOR). Rrethi i Kuçovës është njëri nga 36-të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Beratit. Rrethi i Kuçovës ka një popullsi prej 34,901 banorësh (sipas regjistrimit të vitit 2009), një sipërfaqe prej 112 km² dhe kryeqendër Kuçovën.

Kuçova dallohet për pasuritë e mëdha të naftës dhe gazit natyror, që mban nëntoka e saj. Gjithashtu Kuçova është edhe vendi ku është regjistruar temperatura më e lartë, jo vetëm në Republikën e Shqipërisë, por në të gjitha trojet shqiptare, prej 44,4 grad celsius.

Ndarja administrative[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kuçovës përfshin nën administrimin e vet një bashki dhe dy komuna që janë:

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]