Jump to content

Windows Live Messenger

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo i Windows Live Messenger
Logo i Windows Live Messenger
Ikona e Windows Live Messenger
Ikona e Windows Live Messenger
MSN Messenger 8.5 Beta në Windows Vista
ZhvilluesMicrosoft
Versioni i fundit8.5.1288.816 (Beta 2) / 5 shtator 2007
Sistemi operativMicrosoft Windows
Përdoret përInstant messaging client
LicencaFalas
Faqja zyrtarehttp://messenger.msn.com

Windows Live Messenger, ose më shkurt WLM (më para i njojtur si MSN Messenger), është program kompjuterik për komunikim i firmës Microsoft për Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, dhe Windows Mobile, i lëshuar fillimisht në 13 dhjetor 2005. Windows Live Messenger është pjesë e serisë Microsoft Windows Live si shërbime dhe softwarerrjet. Versioni i tanishëm është Windows Live Messenger 8.1, i lëshuar në 29 janar 2007. Versioni 8.5 Beta u lëshuar në 31 Maj 2007[1].

Versionet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Versioni 8.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beta 1[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beta i parë u lëshua në 13 dhjetor 2005 [1]. Ngeli online dhe i pa përdorur për rreth një muaj deri da një auto-update (auto rinfreskim i një programi), forcoi që të instalohej Beta 2, duke e lëshuar këtë version të vjetëruar. Ndryshimet më të mëdha përmbajnë:

  • Mundësin për mesazhe offline.
  • Mundësin për të ndryshuar ngjyrën e temës së dritares (ang. Windows).
  • Boxi i Dërgimit dhe Kërkimit u futën në boxe të ndryshme dhe rrumbullake në fushën e tekstit.
  • Lista e kontaktit u modifikua.

Beta 2[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beta i dytë u lëshua në 26 Shkurt 2006[1]. U rregulluan disa gjëra në kodë si edhe në pamjen. Ndryshimet më të dallueshme janë:

  • Windows Live Contacts u paraqit në këtë version.
  • Trasferimi i file-ve të veçës u riparaqit.
  • Kutia e dialogut (ang. Dialog box) "Shto një kontakt" u përmirësua.
  • Ngjyrat e temës u përmirësuan, dukemodifikuar ngjyrën e të gjithë dritares.
  • Ndryshime të bërë në dritaren e bisedës përfshir rreshtimi i figurës/portretit ndryshoi (është tani i vendosur në pjesën e djathtë, ndryshe nga Beta 1 që e kishte në të majtë).
  • Ikona e statusit "I zënë" u kthye në ikonën normale me vijë.[2]

Beta 3[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Versioni 8.1[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Versioni 8.5[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beta 1[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beta 2[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Versioni i dytë beta u lëshua në 5 shtator 2007. U rregulluan disa probleme por jo ndyshime domethënëse u bënë. Edhe pse kjo version nuk prezanton të shkruajturën "beta" lart në dritare, zhvilluesit shënuan se nuk ishte ndërtimi final. Instaluesi i ri i Windows Live Messenger nuk zbatohet nga Windows Server 2003.

Versioni 9[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Windows Live Messenger 9 është tani nën zhvillim.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shikoni edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]