Ebu Sufjan bin el-Harith

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ebu Sufjan bin el-Harith ose ibn el Haris ishte shok i Muhammedit dhe kushërirë i parë i tij.

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai ishte i biri i El Haris ibn Abdul Mutalib. Ai u martua me Xhumanah bint Abi Talib dhe kishte një djalë me emrin Xhafar. Poashtu ai u martua me Umm 'Amr bint al-Muqawwim dhe kishte një vajzë me emrin Atika.

Konvertimi në Islam[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në prag të pushtimit së Mekës më 630, Ebu Sufjani vendosi të bëhet myslimanë.

Vdekja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tre vjet para vdekjes, Ebu Sufjani e gërmoi varrin e vet në Al-Baqi afër shtëpisë Aqeel ibn Abi Talib. Data e vdekjes është e panjohur: në një vend thuhet në shkurt 641 dhe në vendin tjetër thuhet më 652.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]