Jump to content

Hydhejfe ibn el Jaman

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hydhejfe ibn el Jaman el-Absi el-Ghatafani el-Kajsi (Arabisht: حذيفة بن اليمان العبسي الغطفاني القيسي) ishte një nga shokët e Muhammedit. Ai lindi në Meke dhe jetoi në Medine dhe vdiq në Al-Mada'in, Irak në vitin 36 pas hixhretit. Ai ishte partner i besueshëm i Muhammedit, ka marrur pjesë në të gjitha beteja përveç Betejës së Bedrit.