Jump to content

Ummu Sherik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ummu Sherik (Arabisht: أم شريك‎‎) ishte sahabe e Muhammedit.

Gjatë viteve 620. kur erdhi feja islame, njerëzit u torturuan për shkak se e pranonin fenë islame. Kjo grua e cila e pranoi fenë islame qëndroi në nxetësinë e diellit për tre ditë dhe nuk e kishte të lejuar që të pijë ujë.