Jump to content

Lista e ardhacakëve - Burim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në strukturën demografike të komunës së Burimit përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë tjera të perandorisë Osmane si Sanxhaku i Tregut Ri dhe Bosnja.

Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.

Ardhacakët serbë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Burimit gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.


KK Burim
Lokaliteti 2000 Familje ardhacake 1918-1941 Shënim
Banica 27 ,
Banja 42 ,
Bellopoja 14 ,
Caralluka 5 ,
Dobrusha 234 ,
Dragalefci 7 ,
Dreja 4 ,
Dubova e Vogël 7 ,
Dubrava 103 ,
Gurrakoci 33 ,
Burimi 15 ,
Kaliçani 28 ,
Kashica 3 ,
Kërrnina 37 ,
Kovrraga 31 ,
Lluga 1 ,
Llukaci i Begut 8 ,
Llukaci i Thatë 2 ,
Lubova 84 ,
Lubozhda 11 ,
Muzhevina 6 ,
Orobërda 97 ,
Prekalla 1 ,
Prigoda 11 ,
Rakoshi 32 ,
Sërbobrani 30 ,
Shalinovica 20 ,
Staradrani 9 ,
Studenica 4 ,
Suhogërla (Syrigana) 2 ,
Shushica 70 ,
Tomoci 5 ,
Tuçepi 39 ,
Uça 1 ,
Veriqi 62 ,
Vrella 16 ,
Zallçi 25 ,
Zhakova 7 ,
Totali - ? - familje -
Burimi: Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html
Serbët në Kosovë

Deçan· Sharri· Gjakovë· Drenas· Gjilan· Istog· Kaçanik· Dardanë· Klinë· Fushë Kosovë· Leposaviq· Lipjan· Malishevë· Mitrovicë· Novobërdë· Obiliq· Rahovec· Pejë· Podujevë· Prishtinë· Prizren· Skënderaj· Shtërpcë· Lista e ardhacakëve - Shtime· Therandë· Ferizaj· Viti· Vushtrri· Zubin Potok· Zveçan