Lista e ardhacakëve - Klinë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në strukturën demografike të komunës së Klinëst përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë të tjera të perandorisë Osmane si Sanxhaku i Tregut Ri dhe Bosnja etj.

Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.

Ardhacakët serbë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Klinës gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.

KK Klinë
Lokaliteti 2000 Familje ardhacake 1918-1941 Shënim
Biça 17 ,
Bokshiqi 14 ,
Budisallci 12 ,
Caraviku 8 ,
Çabiqi 4 ,
Deiqi 14 ,
Doberdol (te lisi) 4 ,
Dollci 2 ,
Dollova 13 ,
Dranoshiqi 29 ,
Dërsniku 3 ,
Gjyrgjeviku i Madh 7 ,
Gjyrgjeviku i Vogël 28 ,
Gllareva 13 ,
Grabanica 5 ,
Arat e GjataLokaliteti 24 ,
Gremniku 4 ,
Jagoda 43 ,
Jashanica 73 ,
Kërnica 24 ,
Klinafci 18 ,
Klina 14 ,
Këpuzi 44 ,
Krysheva 23 ,
Pjetërqi i Epërm 15 ,
Pjetërqi i Poshtëm 13 ,
Pogragja 7 ,
Qeskova 6 ,
Qypeva 5 ,
Radulloci, Renoci 10 ,
Jashanica-Resniku 52 ,
Shtupeli 41 ,
Stupa 25 ,
Ujmiri 6 ,
Videja 19 ,
Zajm-Deiqi-Videja-Drenoc
Lokaliteti
51 ,
Volljaka 6 ,
Zabërgja 1 ,
Zajmi 12 ,
Zllakuçani 23 ,
Klina-Zallkuçani
Lokaliteti
41 ,
Totali - ? - familje -
Burimi: Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html
Serbët në Kosovë

Deçan· Sharri· Gjakovë· Drenas· Gjilan· Istog· Kaçanik· Dardanë· Klinë· Fushë Kosovë· Leposaviq· Lipjan· Malishevë· Mitrovicë· Novobërdë· Obiliq· Rahovec· Pejë· Podujevë· Prishtinë· Prizren· Skënderaj· Shtërpcë· Lista e ardhacakëve - Shtime· Therandë· Ferizaj· Viti· Vushtrri· Zubin Potok· Zveçan