Lista e kampionëve të Formula 1

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e mëposhtme përmban të gjithë kampionët e Formula 1 që nga fillimi i kampionatit në vitin 1950:

Rradhitja sipas vitit[redakto | përpunoni burim]

Radhitja sipas titujve[redakto | përpunoni burim]

Viti Vendi Piloti Ekipi
F1 1950 Flag of Italy.svg Giuseppe Farina Alfa Romeo
F1 1951 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Alfa Romeo
F1 1952 Flag of Italy.svg Alberto Ascari Ferrari
F1 1953 Flag of Italy.svg Alberto Ascari Ferrari
F1 1954 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Mercedes
F1 1955 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Mercedes
F1 1956 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Lancia/Ferrari
F1 1957 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Maserati
F1 1958 Flag of England.svg Mike Hawthorn Ferrari
F1 1959 Flag of Australia.svg Jack Brabham Cooper-Climax
F1 1960 Flag of Australia.svg Jack Brabham Cooper-Climax
F1 1961 Flag of the United States.svg Phil Hill Ferrari
F1 1962 Flag of England.svg Graham Hill BRM
F1 1963 Flag of Scotland.svg Jim Clark Lotus-Climax
F1 1964 Flag of England.svg John Surtees Ferrari
F1 1965 Flag of Scotland.svg Jimmy Clark Lotus-Climax
F1 1966 Flag of Australia.svg Jack Brabham Brabham-Repco
F1 1967 New zealand flag 300.png Dennis Hulme Brabham-Repco
F1 1968 Flag of England.svg Graham Hill Lotus-Ford
F1 1969 Flag of Scotland.svg Jackie Stewart Matra-Ford
F1 1970 Flag of Austria.svg Jochen Rindt Lotus-Ford
F1 1971 Flag of Scotland.svg Jackie Stewart Tyrrell-Ford
F1 1972 Flag of Brazil.svg Emmerson Fittipaldi Lotus-Ford
F1 1973 Flag of Scotland.svg Jackie Stewart Tyrrell-Ford
F1 1974 Flag of Brazil.svg Emmerson Fittipaldi McLaren-Ford
F1 1975 Flag of Austria.svg Niki Lauda Ferrari
F1 1976 Flag of England.svg James Hunt McLaren-Ford
F1 1977 Flag of Austria.svg Niki Lauda Ferrari
F1 1978 Flag of the United States.svg Mario Andretti Lotus-Ford
F1 1979 Flag of South Africa.svg Jody Scheckter Ferrari
F1 1980 Flag of Australia.svg Alan Jones Williams-Ford
F1 1981 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Brabham-Ford
F1 1982 Flag of Finland.svg Keke Rosberg Williams-Ford
F1 1983 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Brabham-BMW
F1 1984 Flag of Austria.svg Niki Lauda McLaren-Porsche
F1 1985 Flag of France.svg Alain Prost McLaren-Porsche
F1 1986 Flag of France.svg Alain Prost McLaren-Porsche
F1 1987 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Williams-Honda
F1 1988 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna McLaren-Honda
F1 1989 Flag of France.svg Alain Prost McLaren-Honda
F1 1990 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna McLaren-Honda
F1 1991 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna McLaren-Honda
F1 1992 Flag of England.svg Nigel Mansell Williams-Renault
F1 1993 Flag of France.svg Alain Prost Williams-Renault
F1 1994 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Benetton-Ford
F1 1995 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Benetton-Renault
F1 1996 Flag of England.svg Damon Hill Williams-Renault
F1 1997 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve Williams-Renault
F1 1998 Flag of Finland.svg Mika Häkkinen McLaren-Mercedes
F1 1999 Flag of Finland.svg Mika Häkkinen McLaren-Mercedes
F1 2000 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari
F1 2001 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari
F1 2002 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari
F1 2003 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari
F1 2004 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari
F1 2005 Flag of Spain.svg Fernando Alonso Renault
F1 2006 Flag of Spain.svg Fernando Alonso Renault
F1 2007 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen Ferrari
F1 2008 Flag of England.svg Lewis Hamilton Mercedes
F1 2009 Flag of England.svg Jenson Button BraunGP
F1 2010 Flag of Germany.svg Sebastian Vettel Redbull
Tituj Vendi Piloti
7 Flag of Germany.svg Michael Schumacher
5 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio
4 Flag of France.svg Alain Prost
3 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna
3 Flag of Austria.svg Niki Lauda
3 Flag of Scotland.svg Jackie Stewart
3 Flag of Australia.svg Jack Brabham
2 Flag of Finland.svg Mika Häkkinen
2 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet
2 Flag of Brazil.svg Emmerson Fittipaldi
2 Flag of Italy.svg Alberto Ascari
2 Flag of England.svg Graham Hill
2 Flag of Spain.svg Fernando Alonso
1 Flag of Italy.svg Giuseppe Farina
1 Flag of England.svg Mike Hawthorn
1 Flag of the United States.svg Phil Hill
1 Flag of Scotland.svg Jim Clark
1 New zealand flag 300.png Dennis Hulme
1 Flag of Austria.svg Jochen Rindt
1 Flag of England.svg James Hunt
1 Flag of the United States.svg Mario Andretti
1 Flag of South Africa.svg Jody Scheckter
1 Flag of Australia.svg Alan Jones
1 Flag of Finland.svg Keke Rosberg
1 Flag of England.svg Nigel Mansell
1 Flag of England.svg Damon Hill
1 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve
1 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen