Lista e rekordeve dhe statistikave të Paris Saint-Germain F.C.

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Holli i nderit i PSG në Parc des Princes.

Trofetë më madhor të Paris Saint-Germain F.C., statistikat dhe rekordet e vendosura nga klubi, presidentët e tyre, trajnerët dhe lojtarët janë të listuar më poshtë. Rekordet e lojtarëve përfshijnë golashënuesin më të mirë dhe lojtarët me më shumë paraqitje në skuadrën e parë. Gjithashtu përshin edhe arritjet më të mëdhaja të lojtarëve të PSG-së në faza ndërkombëtare, blerjet dhe shitjet më të shtrenjta të bëra nga klubi. Rekordet e shikueshmërisë në Parc des Princes janë gjithashtu të përfshira në këtë listë.

Rekordet e lojtarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 9 prill 2015

Paraqitjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më shumë paraqitje
Lojtarët e mëposhtëm janë lojtarët me më shumë paraqitje me klubin në kompedicionet zyrtare.[5]
Rend Emri Periudha Ndeshje
1 Flamuri Jean-Marc Pilorget 1975–1989 435
2 Flamuri Sylvain Armand 2004–2013 380
3 Flamuri Paul Le Guen 1991–1998 343
4 Flamuri Safet Sušić 1982–1991 343
5 Flamuri Bernard Lama 1992–1997
1998–2000
315
6 Flamuri Mustapha Dahleb 1974–1984 310
7 Flamuri Éric Renaut 1972–1982 289
8 Flamuri Joël Bats 1985–1992 285
9 Flamuri Dominique Baratelli 1978–1985 281
10 Flamuri Daniel Bravo 1989–1996 275


Golashënuesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pauleta, golashënuesi më i mirë i të gjitha kohërave i PSG-së.
Më shumë gola
Safet Sušić, asistuesit më të mirë të PSG-së.
Lista e golashënuesve më të mirë të klubit në kompedicionet zyrtare.[10]
Rend Emri Periudha Ndeshje Gola Mesatarja
1 Flamuri Pauleta 2003–2008 211 109 0.52
2 Flamuri Zlatan Ibrahimović 2012– 124 102 0.82
3 Flamuri Dominique Rocheteau 1980–1988 255 100 0.39
4 Flamuri Mustapha Dahleb 1974–1984 310 98 0.32
5 Flamuri François M'Pelé 1973–1979 216 97 0.45
6 Flamuri Safet Sušić 1982–1991 343 85 0.25
7 Flamuri Raí 1993–1998 215 72 0.33
8 Flamuri Carlos Bianchi 1977–1979 80 71 0.88
9 Flamuri Guillaume Hoarau 2008–2013 161 56 0.35
10 Flamuri George Weah 1992–1995 138 54 0.39


Assistuesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Kapiteni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kapitenët kryesorë

Lista e lojtarëve që kanë qënë kapitenët kryesorë të klubit.[12]

Thiago Silva, kapiteni aktual i PSG-së.
Rend Emri Periudha
1 Flamuri Jean Djorkaeff 1970–1972
2 Flamuri Camille Choquier 1972–1973
3 Flamuri Jean-Pierre Dogliani 1973–1975
4 Flamuri Humberto Coelho 1976
5 Flamuri Mustapha Dahleb 1976–1979
6 Flamuri Dominique Bathenay 1979–1985
7 Flamuri Luis Fernández 1985–1986
8 Flamuri Jean-Marc Pilorget 1986–1987
9 Flamuri Fabrice Poullain 1987–1988
10 Flamuri Oumar Sène 1988–1989
11 Flamuri Safet Sušić 1989–1990
12 Flamuri Joël Bats 1990–1991
13 Flamuri Bruno Germain 1991–1992
14 Flag of France.svg Paul Le Guen 1992–1994
15 Flag of France.svg Alain Roche 1994–1996
16 Flamuri Raí 1996–1998
17 Flamuri Marco Simone 1998–1999
18 Flamuri Ali Benarbia 1999–2000
19 Flamuri Éric Rabésandratana 2000
20 Flamuri Frédéric Déhu 2000–2002
2003–2004
21 Flamuri Mauricio Pochettino 2002–2003
22 Flamuri José-Karl Pierre-Fanfan 2004–2005
23 Flamuri Pauleta 2005–2008
24 Flamuri Claude Makélélé 2008–2011
25 Flamuri Mamadou Sakho 2011–2012
26 Flamuri Christophe Jallet 2012
27 Flamuri Thiago Silva 2012–


Transferimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lojtarë më të shtrenjtë të blerë
Lista rreshtohen blerjet më të shtrenjta të klubit.
Edinson Cavani, blerja më e shtrenjtë e klubit.
Rendi Emri Nga Shifra
(M)
Year
1 Flamuri Edinson Cavani Flamuri Napoli €64.5 2013
2 Flamuri David Luiz Flamuri Çelsi €62.6 2014
3 Flamuri Javier Pastore Flamuri Palermo €42 2011
4 Flag of Brazil.svg Thiago Silva Flag of Italy.svg Milan €42 2012
5 Flamuri Lucas Moura Flamuri São Paulo €40 2013
6 Flamuri Nicolas Anelka Flamuri Real Madrid €34.5 2000
7 Flamuri Marquinhos Flamuri Roma €31.4 2013
8 Flamuri Ezequiel Lavezzi Flamuri Napoli €26 2012
9 Flamuri Zlatan Ibrahimović Flamuri Milan €21 2012
10 Flamuri Lucas Digne Flamuri Lille €15 2013
Blerjet më të shtrenjta të klubit
Lista rreshtohen shitjet më të shtrenjta të klubit.[nevojitet citimi]
Ronaldinho, shitja më e shtrenjtë të klubit.
Rend Lojtari te Shifra
(M)
Viti
1 Flamuri Ronaldinho Flamuri Barcelona €32.25 2003
2 Flamuri Mamadou Sakho Flamuri Liverpool €19 2013
3 Flamuri Nicolas Anelka Flamuri Manchester City €15 2002
4 Flamuri Laurent Robert Flamuri Newcastle United €14.325 2001
5 Flamuri Gabriel Heinze Flamuri Manchester United €10 2004
6 Flamuri Leonardo Flamuri Milan €8.5 1997
7 Flamuri Amara Diané Flamuri Al Rayyan €8 2008
8 Flamuri Kévin Gameiro Flamuri Sevilla €7.5 2013
9 Flamuri Alain Goma Flamuri Newcastle United €7 1999
10 Flamuri Stéphane Sessègnon Flamuri Sunderland €7 2010

Çmimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lojtarët e mëposhtëm kanë fituar këto çmime gjatë kohës që kanë luajtur me Paris Saint-Germain F.C.

Futbolli Francez
FIFA
LFP
UNFP

Rekodet e trajnerëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Luis Fernández është trajneri më i suksesshëm i PSG-së me 5 trofe.

Redaktuar më 10 prill 2015

Çmime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

France 3

Rekordet e presidentëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nën drejtimin e Michel Denisot, klubi kryeqytetas fitoi 8 tituj.

Redaktuar më 10 prill 2015

Çmime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 10 prill.
Legjioni i Nderit
Futbolli Francez
SportBusiness

Rekodet e klubit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 10 prill 2015

Të parat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fitoret[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Humbjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arritjet rresht[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Më shumë sezone rresht në Ligue 1: 40 – 1974–2014.[39]
  • Më shumë ndeshje rresht pa humbje: 37 ndeshje1993–94.[43]
  • Më shumë ndeshje pa humbje në Ligue 1: 27 ndeshje 1993–94.[42]
  • Më shumë ndeshje të Ligue 1 pa humbje në shtëpi: 39 ndeshje – 16 janar 1993 te 18 dhjetor 1994.[42]
  • Më shumë ndeshje pa humbur në Europë: 24 ndeshje – 13 dhjetor 2006 te 2 prill 2013.[2]
  • Më shumë ndeshje rresht me fitore në Ligue 1: 6 ndeshje 1985–86, 1995–96, 2011–12.[42]
  • Më shumë humbje rresht në Ligue 1: 5 ndeshje 1987–88.[42]
  • Më shumë ndeshje rresht pa fitore në Ligue 1: 8 matches1979–80.[42]

Fitoret/Barazimet/Humbjet në Ligue 1[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gola në Ligue 1[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pikë në Ligue 1[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Më shumë pikë:
  • Më pak pikë:

Shikueshmëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Performancat sezon pas sezoni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Statistikat franceze[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Statistikat ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Trofe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 17 maj 2014

Vendore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Europiane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s "Records individuels". LMD PSG. Arkivuar nga origjinali më 6 gusht 2017. Marrë më 18 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ a b c d e f "PSG". UEFA. 19 qershor 2013. Marrë më 26 qershor 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ "Ronan Le Crom, nouveau doyen du PSG !". psg.canal-historique. 27 maj 2013. Marrë më 24 korrik 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ "French Ligue 1 Stats - 2012-13". ESPN FC. Marrë më 25 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ "Les joueurs les plus capés". LMD PSG. Arkivuar nga origjinali më 19 gusht 2013. Marrë më 29 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ "Zlatan IBRAHIMOVIC". PSG70. Marrë më 23 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "UEFA Champions League 1994/95 - Qualifying phase - Goals scored". UEFA. 29 maj 2013. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ a b "UEFA Champions League 1994/95 - Tournament phase - Goals scored". UEFA. 29 mars 2013. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o "Records et Statistiques". PSG70. Marrë më 22 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ "Le top 10 des buteurs". LMD PSG. Arkivuar nga origjinali më 6 tetor 2015. Marrë më 15 mars 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - Tournament phase - Assists". UEFA. 19 qershor 2013. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ a b c d e f g h "Mémoire". Paris.canal-historique. Marrë më 24 korrik 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  13. ^ a b "George WEAH". PSG70. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  14. ^ a b "Étoile d'Or – France Football". Footency. Arkivuar nga origjinali më 28 shkurt 2005. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  15. ^ a b c d e "Joueur français de l'année". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  16. ^ "Mustapha DAHLEB". PSG70. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  17. ^ "Safet SUSIC". PSG70. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  18. ^ "Souza Vieira de Oliveira RAÏ". PSG70. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  19. ^ "Marco SIMONE". PSG70. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  20. ^ a b "Nenê, joueur étranger de l'année". Only One Paris SG. 13 dhjetor 2010. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)[lidhje e vdekur]
  21. ^ "Meilleur étranger : Zlatan Ibrahimović évidemment". Eurosport. 18 dhjetor 2012. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  22. ^ "Christian PEREZ". PSG70. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  23. ^ "Weah crowned in Milan". FIFA. Marrë më 24 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  24. ^ a b "Ligue 1 - meilleur buteur". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  25. ^ a b c "TdC: A look at champions Paris SG". Ligue 1. 30 korrik 2013. Marrë më 30 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  26. ^ "Bernard GUIGNEDOUX". PSG70. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  27. ^ a b c "Meilleur joueur de Ligue 1". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 19 gusht 2014. Marrë më 25 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  28. ^ a b c "Ibrahimović takes Player of Year gong". Ligue 1. 20 maj 2013. Marrë më 25 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  29. ^ "Meilleure joueuse de la saison". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  30. ^ "Meilleur espoir de Ligue 1". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 27 gusht 2014. Marrë më 25 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  31. ^ "« Le plus beau but de Ligue 1 » (vote du public)". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 19 gusht 2014. Marrë më 26 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  32. ^ a b c d e f g h i "Trophée Joueur du mois UNFP - Canal+ - L'Équipe". Sport Palmarès. Arkivuar nga origjinali më 22 shtator 2009. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  33. ^ a b c d e f g "Palmarès Trophées du mois". Footballeurs Pros. Arkivuar nga origjinali më 25 janar 2010. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  34. ^ a b c d "Entraineurs". PSG.fr. Marrë më 29 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  35. ^ a b c d e "Les Entraîneurs". LMD PSG. Arkivuar nga origjinali më 17 gusht 2013. Marrë më 29 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  36. ^ "Le coach récompensé !". PSG.fr. 24 dhjetor 2010. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  37. ^ a b c d e "Presidents". PSG.fr. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  38. ^ "PSG dreams bigger with new identity". Creative Review. 18 mars 2013. Arkivuar nga origjinali më 19 mars 2013. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  39. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s "PARIS SAINT-GERMAIN". LFP. Arkivuar nga origjinali më 26 qershor 2014. Marrë më 29 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  40. ^ "Biographie Michel Denisot". Staragora. Arkivuar nga origjinali më 13 shtator 2013. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  41. ^ "Al-Khelaifi crowned Sports Innovator of the year". Sports Business Insider. 2 dhjetor 2011. Arkivuar nga origjinali më 5 mars 2016. Marrë më 27 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  42. ^ a b c d e f g h i j k l "Records collectifs". LMD PSG. Arkivuar nga origjinali më 20 gusht 2013. Marrë më 30 korrik 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  43. ^ "Evian TG-Paris : Un match pour l'histoire". PSG.fr. 4 dhjetor 2013. Marrë më 24 korrik 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  44. ^ a b c d e f "Les records du PSG". AllPanAme. Marrë më 1 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  45. ^ "Les records". Info PSG. Marrë më 1 gusht 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Uebfaqet zyrtare
Sitet zyrtare