Ammar ibn Jasir

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Ammar ibn Yasir)
Shko te: navigacion, kërko

ʻAmmār ibn Yāsir ibn ʿĀmir ibn Mālik Abū al-Yaqẓān-i (Arabisht: عمار بن یاسر‎) ishte një prej shoqëruesve më besnik i profetit Muhamed dhe imam Alisë. Ka lindur më 570 në Mekë, Hejaz (sot Arabia Saudite) dhe ka vdekur më 657 në Betejën e Sifinit, Siri. Ai zë një vend të rëndësishëm në Islam. Gjatë kohës së profetit Muhamed, Ammari është konvertuar në Islam. Si i konvertuar në Islam, Ammari kërkoi pastrërtin e shpirtit të tij dhe për të rritur vetëdijen e tij tek Allahu. Ai sakrifikoi dhe kontriboj shumë për fenë. I parë si një nga muhaxhirët, Ammari ka ndjekur mësimet e profetit Muhamed. Një burrë trim i kohës së tij, Ammari i shërbyer profetit Muhamed dhe Ali ibn Abi-Talebit me më të mirën e aftësive të tij.