Rruga evropiane E65

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rruga Evropiane E65
Harta e rrugës E65 me vendet nëpër të cilat kalon rruga:
*Suedia Suedia
*Polonia Polonia
*Republika Çeke Republika Çeke
*Sllovakia Sllovakia
*Hungaria Hungaria
*Kroacia Kroacia
*Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina
*Mali i Zi Mali i Zi
*Serbia Serbia
*Kosova Kosova
*Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut
*Greqia Greqia

Rruga evropiane E65 është një rrugë në relacionin veri-jug që fillon në Malmö, Suedi dhe përfundon në Chania, Greqi. Rruga ka një gjatësi të përgjithshme prej rreth 4,000 kilometres (2,500 mi).

Rruga[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seksioni i rrugës midis Malit të Zi dhe Kosovës është ende i paqartë, për shkak të një problemi aktual me rrugën E80 e cila në këtë seksion nuk është në harmoni me rrugën E65. Rruga ekzistuese magjistrale që kalon përmes Podgoricës nëpër qytetin e Bijelo Poljes vazhdon në veri përmes Serbisë perëndimore si E763, larg nga drejtimi i Prishtinës. Përkundrazi, rruga duhet të kthehet në lindje, rreth 5  km para Bijelo Poljes (kryqëzimi Ribarevina), dhe drejt Prishtinës. Pas kësaj, në Rozhaje, itinerari kthehet përsëri në veri, kalon nëpër Serbinë perëndimore afër Tutinit, dhe më pas hyn në Kosovë afër Mitrovicës së Kosovës. Dikur, para vitit 1985, kjo rrugë ishte e njohur si rruga E14.

Itinerari[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Itinerari i rrugës E65 është përcaktuar nga UNECE si më poshtë:

Suedia

Polonia

Çekia

Sllovakia

 

Hungaria

Kroacia

Bosnja dhe Hercegovina

Kroacia

Mali i Zi

 

Kosova

Maqedonia e Veriut

Greqia

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një kategori në Wikimedia Commons përmban dokumente multimediale për Rruga evropiane E65.