Udhëheqës të shteteve në vitin 1815

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Udhëheqës të shteteve në vitin 1815 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

Afrikë[redakto | përpunoni burim]

Amerika[redakto | përpunoni burim]

Australia dhe Oqeania[redakto | përpunoni burim]

Azi[redakto | përpunoni burim]

  • Kyawkku Hsiwan - Nga Kaw Tha, Udhëheqës 1783-1820
  • Tawngpeng - Ba Hkun Kein Möng, Udhëheqës 1781-1819
  • Yawnghwe - Sao Yun, Udhëheqës 1762-1815

Europë[redakto | përpunoni burim]

Lindje e Mesme dhe Afrikë veriore[redakto | përpunoni burim]