Carrabreg i Ulët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Flag of Kosovo.svg Fshatra në Kosovë
Noimage.png
Emri: Carrabreg i Ulët
Komuna: Deçan
Popullsia: -
Kodi postar: -
Kodi telefonik: -
Lartësia mbidetare: -
Gjerësia gjeografike: 42° 31′ 47" N
Gjatësia gjeografike: 20° 17′ 53" E
Amëza: s'ka
Përdorimi i stampës

Carrabregu i Poshtëm është një fshat ne komunën e Deçanit ne Kosovën perëndimore. Gjendet ne basenin e Rrafshit te Dukagjinit ne mes Deçanit dhe fshatit Prilep përgjatë kufirit malor me shtetin ame - Shqipërinë. Popullsia janë 100% shqiptare dhe i përkasin fisit Gash. Bjeshka qe i përket fshatit njihet si "Bjeshka e madhe".

Familjet qe jetojnë ne këtë fshat janë: Likaj, Ukehaxhaj, Ramosaj, Demhasaj, Binakaj dhe Qorraj. Njerëzit kryesisht jetojnë me bujqësi, blegtori dhe tregti por ka nga ta qe i kane mbaruar studimet dhe sot kane një karriere te suksesshme si profesorë, zyrtare te larte shteti, biznesmenë dhe kështu me radhe.

Infrastruktura e fshatit është mjafte e mire, rrugët janë te asfaltuara, ekziston sistemi i ujerave te zeza, rrjet mjaft i mire i internetit. Po ashtu fshati ka shkollën e tij fillore te quajtuar "Lidhja e Prizrenit" dhe shtëpinë e shëndetit te emëruar "Adem Ukehaxhaj" e cila gjithashtu shërben për te gjithë Deçanin. Shume njerëz te këtij fshati jetojnë jashtë për shkak te luftërave dhe varfërisë/papunësisë (shume nga ta u detyruan ta lëne Kosovën për shkak te luftës te vitit 1999).