Lista e Ministrave të Mbrojtjes së Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e Ministrave të Mbrojtjes së Shqipërisë që prej shpalljes së pavarësisë në 1912.

# Ministri i Luftës Marr adminstratimin Lëshoj adminstratimin Partia
1 Mehmet Pashë Deralla (Ministër i Luftës) MPDeralla.jpg 4 dhjetor 1912 22 janar 1914
2 Esad pashë Toptani Essad Pasha Toptani.jpg 14 Mars 1914 20 maj 1914
3 Kara Seit Pasha - 28 maj 1914 3 shtator 1914
4 Jusuf Dibra 5 tetor 1914 27 janar 1916
5 Ali Riza Kolonja - 4 nëntor 1920 15 nëntor 1920
6 Selahudin Shkoza Selahudin Shkoza.JPG 15 nëntor 1920 16 tetor 1921
7 Isuf Gjinali 16 tetor 1921 6 dhjetor 1921
8 Zija Dibra 6 dhjetor 1921 12 dhjetor 1921
9 Shefki Kosturi - 12 dhjetor 1921 24 dhjetor 1921
10 Ismail Haki Tatzati - 24 dhjetor 1921 19 gusht 1923
11 Mustafa Aranitasi - 19 gusht 1923 10 qershor 1924
12 Kasem Qafëzezi - 16 qershor 1924 24 dhjetor 1924
# Ministri i Mbrojtjes Kombëtare Marr adminstratimin Lëshoj adminstratimin Partia
1 Enver Hoxha Enver hoxha 3.jpg 23 tetor 1944 1 gusht 1953 PKSH
2 Beqir Balluku Beqir Balluku.JPG 1 gusht 1953 30 tetor 1974 PKSH
3 Mehmet Shehu Mehmet Shehu.jpg 30 tetor 1974 26 prill 1980 PPSH
4 Kadri Hazbiu Kadri Hazbiu.jpg 26 prill 1980 10 tetor 1982 PPSH
5 Prokop Murra Prokop Murra.png 10 tetor 1982 9 korrik 1990 PPSH
6 Kiço Mustaqi 9 korrik 1990 10 maj 1991 PPSH
7 Ndriçim Karakaçi 11 maj 1991 11 qershor 1991 PSSH
8 Perikli Teta Perikli Teta.jpg 11 qershor 1991 18 dhjetor 1991 Partia Demokratike
9 Alfred Moisiu Alfred Moisiu..jpg 18 dhjetor 1991 20 korrik 1992
10 Safet Zhulali Safet Zhulali.PNG 20 korrik 1992 11 Mars 1997 Partia Demokratike
11 Shaqir Vukaj 11 Mars 1997 25 korrik 1997
12 Sabit Brokaj Sabit Brokaj.jpg 25 korrik 1997 2 tetor 1998 PSSH
13 Luan Hajdaraga 2 tetor 1998 7 korrik 2000 PSSH
14 Ilir Gjoni Ilir Gjoni.JPG 7 korrik 2000 12 shtator 2001 PSSH
15 Pandeli Majko Defense.gov News Photo 050202-D-2987S-008.jpg 12 shtator 2001 22 shkurt 2002 PSSH
16 Luan Rama 22 shkurt 2002 31 korrik 2002 PSSH
17 Pandeli Majko Defense.gov News Photo 050202-D-2987S-008.jpg 31 korrik 2002 7 shtator 2005 PSSH
18 Fatmir Mediu Fatmir Mediu.jpg 7 shtator 2005 22 mars 2008 Partia Republikane e Shqipërisë
19 Gazmend Oketa Gazmend Oketa 080522-D-9880W-017.jpg 22 mars 2008 17 shtator 2009 Partia Demokratike
20 Arben Imami Arben Imami.jpg 17 shtator 2009 15 shtator 2013 Partia Demokratike
21 Sajmir Tahiri Sajmir Tahiri.jpg 15 shtator 2013 11 shtator 2017 PSSH
22 Fatmir Xhafa 60px 11 shtator 2017 në detyrë PSSH

|| 23 || Olta Xhaçka |||| 11 shtator 2017 || në detyrë || PSSH

|-bgcolor=#e6e6ap |}

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]