Lista e shteteve evropiane sipas pagës mesatare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një hartë dhe listë e shteteve që përmban mesataren e pagave mujore (vjetore e ndarë në 12 pjesë) bruto dhe neto (pas taksave) në Evropë në monedhën e tyre vendore dhe në Euro. 

Harta[redakto | përpunoni burim]

Shtetet me ngjyrë vjollcë në hartë kanë pagë mesatare neto më të madhe se 3000, me ngjyrë të kaltër – rangu prej €2000–€3000, me ngjyrë të gjelbër – rangu prej€1000–€2000, me ngjyrë ulliri – rangu prej €700–€1000, me ngjyrë të verdhë – rangu prej €500–€700, me ngjyrë portokalli – rangu prej €250–€500, me ngjyrë të kuqe nën €250.

Tabelat[redakto | përpunoni burim]

Eurostat[redakto | përpunoni burim]

Kjo nuk është paga mesatare mujore neto por paga mesatare neto e përafërt.

Shtetet Neto (Euro)
Austria 2 320,24 €
Belgjika 2 232,85 €
Bullgaria 324,89 €
Zvicra 5 130,92 €
Republika Çeke 725,92 €
Gjermania 2 315,20 €
Danimarka 3 041,08 €
Estonia 832,57 €
Greqia 1 262,05 €
Spanja 1 679,21 €
Bashkimi Evropian 15 2 258,68 €
Finlanda 2 479,56 €
Franca 2 223,89 €
Kroacia 755,21 €
Hungaria 532,08 €
Irlanda 2 284,40 €
Islanda 2 634,88 €
Italia 1 736,18 €
Lituania 496,23 €
Luksemburgu 3 187,82 €
Letonia 379,22 €
Malta 1 406,02 €
Holanda 2 793,73 €
Norvegjia 3 850,41 €
Polonia 634,49 €
Portugalia 1 056,92 €
Rumania 345,56 €
Suedia 2 825,57 €
Sllovenia 993,80 €
Sllovakia 664,77 €
Turqia 590,35 €
Mbretëria e Bashkuar 2 810,26 €
Shtetet e Bashkuara 2 360,88 €

Burimet shtetërore[redakto | përpunoni burim]

Shteti neto (est.) bruto ex.rate to € data neto €
Flag of Albania.svg Flag of CEFTA.svg Shqipëria[1][2] ALL 49130 ALL 53025 [3] 0.0071 [4] 2013-08 !2015-Q1 351
Flag of Andorra.svg Andorra[5] €2230 €2230 1 2012-12 2230
Flag of Armenia.svgFlag of the Eurasian Economic Union.svg Armenia[6][6][7][8] Armenian dram sign.svg 166300 Armenian dram sign.svg 190500 0.001862 [9] 2015-07 308
Flag of Austria.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Austria[10][11] €2124 €2854 1 2012 2124
Flag of Azerbaijan.svg Azerbajxhani[12] AZN 379.9 AZN 457,2 0.853444 [13] 2015-06 324
Flag of Belarus.svgFlag of the Eurasian Economic Union.svg Bjellorusia[14] BYR 6027438 BYR 7008649 0.000050 [15] 2015-07 308
Flag of Belgium.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Belgjika[16] €2091 €3261 1 2013 2091
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Flag of CEFTA.svg Bosnja dhe Hercegovina[17][17] BAM 832 BAM 1293 0.511292 [18] 2015-06 425
Flag of Bulgaria.svgFlag of Europe.svg Bullgaria[19] BGN 691 [20] BGN 882 [21] 0.5113 [22] 2015-03 356
Flag of Croatia.svgFlag of Europe.svg Kroacia[23] HRK 5832 HRK 8339 0.1304 [24] 2014-11 775
Flag of Cyprus.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Qiproja[25] €1574 €2292 1 2013-08 !2013-Q3 1574
Flag of the Czech Republic.svgFlag of Europe.svg Republika Çeke[26][27] CZK 20170 CZK 26287 0.037 [28] 2015-Q2 754
Flag of Denmark.svgFlag of Europe.svg Danimarka[29] DKK 23045 [29] DKK 38854 [29] 0.1340 [30] 2015 3090
Flag of Estonia.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Estonia[31][32] €871 €1082 1 2015-6 !2015-Q2 871
Flag of Finland.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Finlanda[33][34] €2300 €3315 1 2014-08 !2014-Q3 2300
Flag of France.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Franca[35] €2180 €2480 1 2014 Q-2 2180
Flag of Georgia.svg Gjeorgjia[36] Sign of Georgian Lari (5).png 794 Sign of Georgian Lari (5).png 934 0.38 [37] 2015-Q2 351
Flag of Germany.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Gjermania[38][39] €2598 €3728 1 2014 2598
Flag of Greece.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Greqia[40][41] €1004 €1265 1 2015 1004
Flag of Hungary.svgFlag of Europe.svg Hungaria[42] HUF 170754 HUF 259222 0.0032258 [43] 2015-05 550
Flag of Iceland.svg EFTA logo.svg Islanda[44] ISK 292894 ISK 488000 0.00688 [45] 2014 2015
Flag of Ireland.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Irlanda[46] €2129 €2700 1 2013-08 !2013-Q3 2129
Flag of Italy.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Italia[47][48] €2033 €2538 1 2015-05 2033
Flag of Kazakhstan.svgFlag of the Eurasian Economic Union.svg Kazakistani[49] Tenge symbol.jpg 96629 Tenge symbol.jpg 124 227 0.00332 [50] 2015-Q2 318
Flag of Kosovo.svg Kosova[51][52] €360 €441 1 2014-09 360
Flag of Latvia.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Letonia[53] €606 €820 1 2015-06 606
Flag of Liechtenstein.svgEFTA logo.svg Lihtenshtajni[54] CHF 6530 CHF 8144 0.912[55] 2015 6030
Flag of Lithuania.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Lituania[56] €554 €714 1 2015-Q2 554
Flag of Luxembourg.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Luksemburgu[57][58] €3149 €4274 1 2010 3149
Flag of North Macedonia.svg Flag of CEFTA.svg Republika e Maqedonisë[59][60] MKD 21861 MKD 32145 0.0164 [61] 2015-07 355
Flag of Malta.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Malta[62] €1021 €1253 1 2013-05 !2013-Q2 1021
Flag of Moldova.svg Flag of CEFTA.svg Moldavia[63] MDL 3896 MDL 4732 0.0464727 [64] 2015-06 181
Flag of Monaco.svg Monaco €3436 €4436 1 2012 3436
Flag of Montenegro.svg Flag of CEFTA.svg Mali i Zi[65] €478 €726 1 2015 478
Flag of the Netherlands.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Holanda[66][67] €2158 €3073 1 2012-08 !2012-Q3 2158
Flag of Norway.svg EFTA logo.svg Norvegjia[68] NOK 31000 NOK 42300 0.1087 [69] 2014 3372
Flag of Poland.svgFlag of Europe.svg Polonia[70][71] PLN 2920 PLN 4095 0.2359 [72] 2015-07 689
Flag of Portugal.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Portugal[73] €1001 €1018 1 2014-08 1001
Flag of Romania.svgFlag of Europe.svg Rumania[74] RON 1866 RON 2582 0.2230 [75] 2014-12 417
Flag of Russia.svgFlag of the Eurasian Economic Union.svg Rusia[76] RUB 27727 RUB 31870 [76] 0.01426 [77] 2015-08 396
Flag of San Marino.svg San Marino €2390 €2390 1 2013 2390
Flag of Serbia.svg Flag of CEFTA.svg Serbia[78] RSD 44206 RSD 61053 0.0082001 [79] 2014-12 363
Flag of Slovakia.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Slovakia[80][81] €708 €924 1 2015-08 708
Flag of Slovenia.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Sllovenia[82] €1092 €1550 1 2015-3 1092
Flag of Spain.svgFlag of Europe.svgLogo European Central Bank.svg Spanja[83][84] €1734 €2169 1 2013 1734
Flag of Sweden.svgFlag of Europe.svg Suedia SEK 23845[85] SEK 30600[86] 0.1070 [87] 2014 2551
Flag of Switzerland.svg EFTA logo.svg Zvicra[88][89][90] CHF 4428 CHF 6439 0.912[55] 2012 4089
Flag of Turkey.svg Turqia [91] TRY 1300 - 0.317 [92] 2016 353
Flag of Ukraine.svg Ukraina[93][94] UAH 3531 UAH 4390 0.040 [95] 2015-07 141
Flag of the United Kingdom.svgFlag of Europe.svgMbretëria e Bashkuar[96] £2230 £2687 1.36 [97] 2013-04 3034

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Albanian Statistical Institute; http://www.instat.gov.al/
  2. ^ kreatx.com.
  3. ^ "Average monthly wage in public sector and official minimum wage, 2000-2014". 
  4. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  5. ^ Departament d'Estadística.
  6. ^ a b Statistics Armenia – Average wage.
  7. ^ Statistics Armenia – Real Wages in 2014.
  8. ^ The Law on income tax.
  9. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  10. ^ STATISTIK AUSTRIA – Annual Personal Income.
  11. ^ STATISTIK AUSTRIA – Net Monthly Income.
  12. ^ Average salary in June 2015.
  13. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  14. ^ "Labor market".
  15. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  16. ^ http://www.demorgen.be/economie/belg-verdient-netto-gemiddeld-2-068-euro-a2127968/
  17. ^ a b "Agencija za statistiku BiH" (PDF). Gabim referencash: Invalid <ref> tag; name "BHas.ba" defined multiple times with different content
  18. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  19. ^ "Average Wage for Dec, 2014".
  20. ^ "Gross to Net Salary Calculator". 2015. 
  21. ^ "AVERAGE MONTHLY WAGES AND SALARIES OF THE EMPLOYEES UNDER LABOUR CONTRACT IN 2015 IN BULGARIA". 2015-05-15. 
  22. ^ https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-bgn.en.html
  23. ^ "Republic Of Croatia – Croatian Bureau Of Statistics".
  24. ^ https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-hrk.en.html
  25. ^ (Greek) Statistical Service – Labour – Employment – Announcements – Latest Figures: Average Monthly Earnings of Employees by Quarter, 4th Quarter 2012.
  26. ^ [1].
  27. ^ (Czech)Tax calculator.
  28. ^ [2] (16 08 2015)
  29. ^ a b c "Befolkningens Løn - Sammenfatning" (PDF). dst.dk (in Danish). Gabim referencash: Invalid <ref> tag; name "Befolkningens_løn" defined multiple times with different content
  30. ^ https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-dkk.en.html
  31. ^ http://www.stat.ee/90615
  32. ^ Tax Calculator.
  33. ^ Finnish Statistical Office; http://www.stat.fi/til/ati/2014/03/ati_2014_03_2014-10-15_tau_011_en.html.
  34. ^ Tax Bureau: Tax calculator in English Retrieved on 2014-10-19.
  35. ^ [3].
  36. ^ http://geostat.ge/index.php?action=page&p_id=149&lang=eng [ National Statistics Office of Georgia].
  37. ^ http://xn--80aqeeyceo.com/
  38. ^ |title= |publisher=Destatis.de |date=2012-03-26 |accessdate=2015-10-17
  39. ^ http://www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm
  40. ^ http://aftertax.gr/ Υπολογισμός καθαρού μισθού.
  41. ^ http://www.reinisfischer.com/average-salary-european-union-2015 Average Salary European Union;[Retrieved on 2015-08-11].
  42. ^ [4].
  43. ^ "XE: (HUF/EUR) Hungarian Forint to Euro Rate". www.xe.com.
  44. ^ Tax policy analysis – Organisation for Economic Co-operation and Development.
  45. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  46. ^ "CSO QuickTables – EHQ03 – Earnings and Labour Costs".
  47. ^ I.Stat Statistics.
  48. ^ "Calcolo Stipendio Netto".
  49. ^ Средние заработные платы в Казахстане
  50. ^ http://xn--c1adbrqqhig.com/
  51. ^ July 2014
  52. ^ Agency, KIESA.
  53. ^ [5] (Latvia).
  54. ^ [6] (Liechtenstein) Retrieved on 2015-08-23.
  55. ^ a b "XE: (CHF/EUR) Swiss Franc to Euro Rate". www.xe.com.
  56. ^ [7].
  57. ^ Table view.
  58. ^ "Die Grenzgänger in Luxemburg". diegrenzgaenger.lu.
  59. ^ "Average monthly gross wage paid per employee".
  60. ^ "Average monthly net wage paid per employee".
  61. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  62. ^ Labour Force Survey: Q2013-02.
  63. ^ Average earnings in June 2015.
  64. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  65. ^ Montenegro;
  66. ^ Labour Accounts; compensation of employees, quarterly.
  67. ^ "Nettoloon berekenen uit bruto salaris voor 2011".
  68. ^ https://ssb.no/en/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnansatt
  69. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  70. ^ http://www.wynagrodzenia.pl/dane_gus.php
  71. ^ Income tax calculator. infor.pl
  72. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  73. ^ http://economico.sapo.pt/noticias/salario-medio-mensal-de-portugal-foi-metade-da-media-europeia-em-2013_194613.html
  74. ^ "Average earnings in December 2015" (PDF).
  75. ^ https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-ron.en.html
  76. ^ a b [8] Показатели::Федеральная служба государственной статистики
  77. ^ http://www.bloomberg.com/quote/EURRUB:CUR
  78. ^ http://www.cekos.rs/prose%C4%8Dne-neto-zarade-plate-decembar-2014-godine
  79. ^ http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/cirilica/scripts/ondate.html
  80. ^ http://www.platy.sk/analyzy/najvacsi-rozdiel-medzi-platmi-zien-a-muzov-je-v-kosickom-kraji/50201
  81. ^ Tax calculator. openiazoch.sk/mzda.
  82. ^ Average monthly earnings, Slovenia, 2013-2014 – temporary data.
  83. ^ Salario medio 2013 : 2013. datosmacro.com .
  84. ^ "Calculo de sueldo neto o mensual".
  85. ^ [9] Tax calculator in Swedish based on the municipal tax of the capital city.
  86. ^ [10] Average monthly salary by sector 1992–2013
  87. ^ https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-sek.en.html
  88. ^ "Gross monthly wage (median) by economic branch, professional position and gender". 2012.
  89. ^ "Quantile ranges (net monthly wage), full- and part-time employees by degree of employment and gender". 2012.
  90. ^ "Gehaltsrechner für die Schweiz". ePunkt.net.
  91. ^ [11].
  92. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  93. ^ Средняя зарплата по Украине
  94. ^ "Зарплатный калькулятор 2015".
  95. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?
  96. ^ [12].
  97. ^ http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]