Ndryshimi mes inspektimeve të "Libia"

Jump to navigation Jump to search
1 byte removed ,  6 vjet më parë
v
U zëvendësua The_first_Locomotive_arrived_in_Tripoli_Harbor_.jpg me The_first_Locomotive_arrived_in_Tripoli_Harbor.jpg
v (U zëvendësua The_first_Locomotive_arrived_in_Tripoli_Harbor_.jpg me The_first_Locomotive_arrived_in_Tripoli_Harbor.jpg)
[[Skeda:Libyan dinar one a.JPG|200px|thumb|Dinari - valut zyrtare]]
'''Tregëtia''' e jashtme mund të paramendohet, importuese e makinave të qëndrueshme dhe transportuese, importe ushqimore, si dhe më 1976 vërehet fillimi i importimit të çelikut dhe hekurit. Vlera e mallrave të importuara në vitin 1976 kapte shumën 3950 milion dollar amerikan. Mallrat e importuar vinin kryesisht nga Italia, Republika Federale Gjermane, Franca, Japonia. Eksporti në këtë periudhë regjistronte shumën në vlerë prej 8438 milion dollar amerikan, kryesisht naftë në drejtim të ShBA-së, Italis dhe RFGj-së.
[[Skeda:The first Locomotive arrived in Tripoli Harbor The_first_Locomotive_arrived_in_Tripoli_Harbor.jpg|200px|right]]
Rrjeti i '''komunikacionit''' të personave dhe mallrave nuk dallon shumë. Vijë rrugësh të asfaltuara llogaritet të ishin 8700 kilometra duke përfshirë edhe pistat e ndryshme 20 000km. Këto shtrihen kryesish në anën e bregdetit, vërehet magësia në brendi të sipërfaqës së Libisë. Vija hekurudhore e vetme që kishte, pushoj së punuari më 1964. Ka një rrjetë koxha të mirë të përquesëve të lëngjeve nëntoksore. Porte detare të dalluara ndodhen në Tobruk, Tripolis, Bengasi dhe Darna. Pos tyre ka dhe porte të specializuara për ngarkim shkarkim të naftës. Nga viti 1972, Libia ka dhe flotën e tankerëve. Në Tripoli dhe Bengasi janë ngritur portet ajrore ndëkomtare, ndërsa në Sabha një port ajror për qëllime të brendëshem. Anash këtyre ka dhe pista aterimi. Ka një shoqëri të fluturimeve të quajtur "Libyan Arab Airlines" që daton nga viti 1965.
 

Menyja e navigimit