Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/J

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/J ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
J-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

J[Redakto nëpërmjet kodit]

ja! pasth. (or.) o!, "ja padishah!", o mbret!, "ja shahem!", o shah! [1]
jambullei - [1]
janxhik ~u (~i) em. shm. ~a ar. [1]
jaran ~i em. shm. ~a (or.) [1]
jaratis ft. (or.) krijoj, jaratisem - krijohem. [1]
jarebi! pasth. (or.) o zot! [1]
jat - njat, atë jata - njata, ata. [1]
javashit ft. (or.) [1]
jazhë - jaz. [1]
jediler ~i (idileri ~i) em. shm. (or.) [1]
jemek ~u (~i) em. shm. ~e, ~qe (or.) [1]
jemeni ~të ef. shm. jemenije ~t [1]
jerm ~i em. (or.) në agoni, në kllapi. [1]
jernek, shih: yrnek. [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.