Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/R

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/R ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
R-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

rajti - rriti, rrajt! - rrit! [1]
rakitë ~a ef. shm. ~a (sërb.) (bot. sali purpures) shelg. [1]
rametë ~a ef. shm. ~a dru me degë e degëza, lidhur në dy tri vende për të qëndruar tubë, që përdoret edhe për të fshirë oborrin. [1]
razboj ~i em. shm. ~ (sërb.) vek, avlëmend. [1]
razi, e plk. (or.) [1]
red ~i (ret) em. shm. ~a (sërb.) rend, radhë. [1]
repcan ~i em. shm. ~a, i leckarosur, zhelan; i varfër. [1]
resme ~mja ef. shm. ~ (or.) [1]
resëm ~smi, në kontekst: domethënie. [1]
resmi ndf. (or.) [1]
rezak ~i (~u) em. ushqim. [1]
riz^e, riza, - shih: iz^e. [1]
rubin, robin, njeriun. [1]
rumbumrub (rub më rub) - copë më copë. [1]
rue - ruajtur. [1]
rusat ~i em. shm.~e afat, rok. [1]


  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.