Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/O

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/O ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
O-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

obo - shih: ebu. [1]
odovaç ~i em. shm. ~a çep, lëfyt uji në kanalizim; shih: eifun. [1]
okolla (okollas, akolla) pf. (sërb.) rreth, për rreth, për qark, okoll m´okoll, rreth e rrotull, rreth e m´rreth. [1]
ortake (artake ~ja) ef. shm. ~ shoqe në një punë të përbashkët; shemër. [1]
orzeli - shih: erzeli. [1]
oullet (i) (houllet) - i afrohet. [1]


  1. ^ a b c d e f PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.