Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/F

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/F ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
F-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

faiti - fyti. [1]
fajkonë - fajkua, sifter. [1]
fajte! - fute! fajti! - futi!, fajtë! - futur. [1]
farmak - farmak, helm, farmkoj - helmoj. [1]
fet - em. (or.) pushtim, zaptim, fitore e betejes, e bâni fet Kosovën. e pushtoi. ja nâni hajr fetin. ia uroi fitoren. [1]
fije - fle, fij! - fli! të fije - të flejë. [1]
fqiroj fint. (or.) mendoj për; vras mendjen për ... [1]
fish(t)´ - të flejsh. [1]
fkoj(u) - u kthye. [1]
flaruem ~e (i, e) mb. i florinjtë, i artë. [1]
frajgi - frigohej, u frigua; frajgavec-frigacak. [1]
frig ndf. (dhe: frojk) vrik, shpejt. [1]
fshtirohem fp. frigohem. [1]
fteket - kujtohet, mendohet. [1]
fulan - filan. [1]
funerli ~a (fundërlia ~ja) em. shm. ~, njeri i varfër, nga shtresa e ulët e popullit.[1]


  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.