Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/I

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/I ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
I-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

i - hi. [1]
iblis ~i em. (or.) [1]
idare ~rja em. shm. ~ (or.)[1]
ikajl (më shpesh: kail, kajl) e plk. (or.)[1]
ika lidh. lndf. (or.) [1]
ilja em. shm. ~ (or.) [1]
izma ~ja ef. shm. ~ (or.) [1]
ina - hyra. [1]
inte (e) - e enjte. [1]
iqram ~i (iqiram ~i) em. shm. ~ [1]
iri, [1]
isto ldh. (sërb.) [1]
ishej - ushqej, ishi - ushqyer. [1]
ixhab, në fraz. "t´ja bojmë ixhabin" (or.) [1]
iz^e ~ja (riz^e ~ja) ef. shm. ~ (or.) [1]


  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.