Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/Zh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/Zh ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Zh-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

Zh[Redakto nëpërmjet kodit]

zhgedhoj ft. zgjigj, zgidh.[1]
zhigoj ft. (sërb.) e damkos me hekur të kuq; i vë vulë. Në kontekstë:"po i zhigon (çerpiqt) n´zjarm", po i shtie në zjarr për një kohë të shkurtër për t´u dhënë një flakë. [1]
zhingërdajkë ~a (zhingerdalje ~lja) ef. shm. ~a zile e vogël. [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.