Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/Y

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/Y ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Y-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

ygjinë ~a ef. shm. ~a perri, qenie femërore mitike e detit. [1]
ykdyl ~i em. shm. ~e (or.) [1]
ylema ~ja (ylejma ~ja) em. përmbl. (or.) [1]
ylaç, ylqe ~qja ef. shm. ~ (or.) [1]
yrnek ~u em. shm. ~qe (or.) [1]
yzër (yzyr) ndf. ngarkuet, shtatzanë, "met me yzër", mbeti shtatzanë; nevojë, pengesë, mungesë e keqe, "ka yzër t´madh", ka vërshtërsi, ka të keqe të madhe. [1]
yzmeqar - shih: hyzmeqar. [1]


  1. ^ a b c d e f g PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.