Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/Z

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/Z ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Z-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

Z[Redakto nëpërmjet kodit]

zabranis ft. (bâj zabran) (sërb.) ndaloj. [1]
zajfit ft. "dobësoj", zajfitem dobësohem, ligështohem. [1]
zamarit ft. vë re, hetoj, zbuloj, "kam zamaritë", kam vënë re; ruaj, kujdesohem për, "zamaritmi kto tesha teri sa t´kthehem", m´i ruaj këto tesha ... [1]
zar pj. (sërb.) vallë? athua? [1]
zati (zatën) ldh. madje. [1]
zavall (or.) [1]
zdroj ft. rrëzoj. [1]
z^ebërs - zemrës. [1]
Zemzem ~i epërv. krua, pus afër Qabes në Mekë; "uji i Zemzemit". [1]
zgllabë ~a ef. shm. ~a lug, "zgllaba e mullirit", lugu i mullirit. [1]
zgurim ~i em. shm. ~e kërkime, shqyrtime, zhbirime; nga zguer-zgori, zgavër, golle; zguroj bëjë zgavër në dhé, "thitë zgurojnë nëpër dhé"; fig. shqyrtoj, kërkoj, zhbiroj. [1]
zgorr ~i (zgur ~i, zurajë ~a) em. shm. ~e zgue, zgavër; lis i shprazët në trungun e vet. [1]
zuraftë (i, e) mb. lis i zguraftë, lis zguer. [1]
ziqër ~qri e i plk. (or.) [1]
zjaret ~i (zijaret ~i) em. shm. ~e (or.) [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.