Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/E

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/E ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
E-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

E[Redakto nëpërmjet kodit]

ebu në shprehjet: jo ebu, jo, jo; jo kurrsesi; po ebu, po, po; po gjithësesi;[1]
edet! për t´u përqendruar: që thua ti; [1]
efendim (or.) zotëria im. [1]
ejvalla(h)! (evalla!) 'pasth. (or.) të falem nderit! lamtumirë! [1]
ekmek ~u (~i) em. shm. ~e (or.) bukë. [1]
elem (nga helem, neise) (or.) të jetë si të jetë ... qe si qe ... [1]
elhyqmirilah! 'pasth.' (or.) zotit i qofshim falë! [1]
en, ene lidh. edhe, dhe. [1]
enishtë ~a (enishte ~tja) em. shm. ~e, dhëndri. [1]
erja - të errëtit, mbrëmja [1]
erzeli, e (ersli, e) mb. (or.) i ndershëm, e ndershme. [1]
eshtën - asht, koc. [1]
etsh (dhe: eçt) - etshëm. [1]
evliha ~ja (evlia ~ja) em. shm. ~ (or.) njeri i shenjtë. [1]
ezan ~i (ezon ~i) em. shm. ~e (or.) ftesë për lutje që mujezini ua drejton besimtarëve nga minareja pesë herë në ditë, për t´i ftuar që t´i falin "pesë vaktet" (kohët); m´e thirrë ezanin. [1]
ezber ndj. (or.) përmendësh, e din ezber msimin, e di fare mirë mësimin, përmendësh. [1]
ezhdërha ~ja ef. shm. ~ (sërb. aźdaja) përbindësh, kulshedër. [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.