Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/Ll

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/Ll ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Ll-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

llandon ~i em. shm. , karrocë me një ose me dy kuaj për pasagjerë, për të shëtitur ose për të udhëtuar. [1]
lloesh - lodhesh. [1]
loesh (t´) - të ngihesh, s´lloet, nuk ngopet. [1]
llos ~i - lloz. [1]
llovaçkë ~a ef. shm. ~a (sërb.) pushkë gjahi (teke ose çifte) [1]
llubenicë ~a (llubunicë ~a) ef. shm. ~a (sërb.) shalqi, bostan. [1]


  1. ^ a b c d e f PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.