Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/Xh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/Xh ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Xh-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

Xh[Redakto nëpërmjet kodit]

xhanëm, shprehje gjatë bisedës nga: xhanum (or.) shpirti im. [1]
xharize mb. grinavece, shtise, intrigante. [1]
xhe - gjen. [1]
xhelatffr. "bon xhelat" - ekzekuton, vret. [1]
xhemahet ~i dhe:xhemat ~i em. shm. ~e (or.) [1]
xhenaze ~zja ef. shm. ~ (or.) [1]
xhemi ~ja ef. shm. ~ (or.) anije, vap(or.) [1]
xhez - dëgjoj. [1]
xhi - gjej. [1]
xhilit ~i (gjilit ~i) em. shm. ~a (or.) [1]
xhit - pp. pl. ç´? çka? [1]
xhollë ~a ef. shm. ~a copë toke ku ka mbirë bari ose gruri vende-vende, "ka bi gruni xholla-xholla". [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.