Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/A

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/A ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
A-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

adalet ~i em. shm. ~e (or.) dhe mb. gjâ adalet, gjë e hatashme, e përbindshme; shëmtim, rrënim, e bâni adalet, bâni adalet n´tâ.[1]
açik ndf. veçmas, ndamas, at mall çka ta blejsh, açik do t´ma prujsh, mallin... veçmas (të ndarë më vete) do të ma sjellësh.[1]
ae(ta) - ta hajë.[1]
agërçak ~u (~i) em. shm. (or.) guralec, guriçkë, guriq.[1]
agjë ndf. atje; agjé te koftë! (atje te koftë), qoftë larg![1]
ahir zamani (or.) koha para fundit të botës, para qametit sipas dogmes fetare.[1]
alet -i (halet ~i) em. shm. ~e (or.) vegël, mjet, alete ushtarake, mjetet ushatrake, armët.[1]
allahile! pasth. (or.) pash zotin![1]
allahrazolla! arahllazola!) pasth. (or.) pash zotin![1]
allaqerim! pasth. (or.) vulnesa e zotit! zoti e bëftë mirë! të bëhet si të bëhet![1]
am! urdh. më jep! ama! ma jep (formë që përdoret më shpesh nga të vegjëlit).[1]
andi - andej[1]
andyt (prej) - prej andej, së andejmi.[1]
anise pasth. ndf. ani, s´ka gjë, s´ka gajle.[1]
anmi - shih: hanëm ~nmi.[1]
anza - hënëza.[1]
astall ~i em. shm. ~a (sërb.) tryezë, tavolinë.[1]
atane - atë, até[1]
avxhi ~ja, em. shm. avxhitë gjuetarë lepujsh, gjyetarë, zagarxhi.[1]
azgan ~i (azgon ~i) em. shm. ~a (or.) trim i çartun, kali azgan, kalë i furishëm, i tërbuar, i harbuar.[1]
azna - shih: haze[1]
  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.