Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/H

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/H ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
H-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

H[Redakto nëpërmjet kodit]

hajërsëz mb. (or.) [1]
hajr ~i (hajli) em. nj. ~ (or.) [1]
hak hyqmet, [1]
halet ~i em. shm. ~e (nga: hallat, allat) (or.) [1]
hali e plk. (or.) [1]
halis mb. [1]
hallashtisem fm. [1]
hallmë (halluv, hallëv) - [1]
hamam em. shm. ~e (or.) [1]
hanem ~nmi (hanum ~nmi) em. shm. ~e (or.) [1]
hapc ~i em. shm. ~a, ~injë, [1]
hapsli ~ja em. shm. ~ (or.) [1]
harab (harap) e plk. (or.) [1]
harçllak ~u (~i) (dhe: harçllëk) em. shm. ~e (nga: harç dhe harxh) (or.) [1]
harfe em. shm. ~ (or.) [1]
hargjat - [1]
harli - shih: hajr. [1]
hasret ~i em. shm. ~ (or.) [1]
hasretxhi ~ja (hasretçi ~ja, hasretli ~ja) (or.) [1]
havas ndf. [1]
haxhuze ~zja ef. shm. ~ (haxhuskë ~ska) (or.) [1]
haze ~zja (hazne ~znja, ~zneja, haziné ~ja) ef. shm. ~ (or.) [1]
hazër ndf. (or.) [1]
hedije ~ja ef. shm. ~ (or.) [1]
hekë ~a ef. shm. ~ [1]
helaq mb. (or.) [1]
hemën ndf. (or.) [1]
hene - [1]
henez ndf. (or.) [1]
heqimbash ~i em. shm. ~a (or.) [1]
herbab (erbab) mb. (or.) [1]
heshëm (i) - [1]
hiram ~i em. shm. ~a (or.) [1]
hitaume ~mja ef. (sërb.) [1]
hitoj ft. (sërb.) [1]
hong - [1]
hovi, në shprehjen si ksi hovi, kësaj here, këtë radhë. [1]
hudut ~i em. shm. ~e (or.) [1]
huj, në frazelogjinë: i hini n´huj - i hyri në qejf, i pëlqeu. [1]
hukalli vetum - [1]
hunxhet (ungjet) - [1]
hymri (më drejtë: ymri) [1]
hyqimet ~i em. shm. ~e (më drejtë: hiqmet) mrekulli, mësheftësi, gjë misterioze, mister. [1]
hyqmani lah! (haj hyqmani lah!) (or.) vullnesa e zotit, gjykimi i zotit, kështu zoti e ka gjykuar, ruejna zot! [1]
hyqmet ~i (hyqëm ~qmi, hyqymet ~i) em. shm. ~e (or.) shteti, pushteti shtetëror, regjimi, ndërtesa ku janë vendosur oranet e pushtetit, "m´kanë thirrë n´hyqymet", më kanë thirrur në organet e pushtetit, "punët e hyqymetit", punët e pushtetit; hyqymoj ft. (or.) sundoj; gjykoj. [1]
hyxhym em. shm. ~e (or.) vërsulje, turr, "hyxhym bâni", u vërsul me turr, u lëshua me turr. [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.