Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/M

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/M ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
M-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

maçungë ~a ef. shm. ~a çomagë, kërrutë. [1]
made - mbasi. [1]
mahlukat ~i em. përmbl. (or.) [1]
majk - mik. [1]
majll miell. [1]
manâ ~ja (man^e ~ja, m^en^e ~ja) ef. shm. ~ (or.) [1]
mank ~i em. shm. ~a shërbët(or.) [1]
maresë ~a ef. shm. ~a pajtim, marrëveshje. [1]
marr dynjanë n´sy ffr. - nisem për udhëtim të largët nëpër botë, dhe: marr jetën n´sy. [1]
masallë ~a ef. shm. ~a (or.) [1]
mbajs - mbys, mbejti - mbyti, mbajtim - mbysim, mbajten - mbytën. [1]
mbaj (mboj) pf. përmbi. [1]
mbushtoj - pështyj. [1]
mçaun (e) - e zgjuar, mçoj - zgjoj. [1]
´m^e (n´) - në majë. [1]
medën - menden, medon - mendon. [1]
megjithvert^e ndf. përnjëmend. [1]
mejt ~i em. shm. (or.) [1]
mejtep ~i em. shm. (or.) shkollë fillore myslimane, shkollë fetare. [1]
mendon - fiqëron, mendon e çmendon. [1]
meptela në fraz. se u ra meptela, se u solli probleme, se u ra n´qafë. [1]
merç ~i em. shm. ~a (sërb.: mrcina) coftinë, kërmë, ngordhësirë. [1]
merhametli mb. (or.) [1]
merum ~i (mehrum ~i) em. shm. (or.) [1]
mesti - mesi, gjysma. [1]
meshliz - shih: mexhliz. [1]
met - mend. [1]
m^etë - mejet. [1]
mexhbur (mezhbur) e plk. "u ba mexhbur", u bë kail, e dau menden, e vendosi, prano që të, iu mbush mendja. [1]
- mos. [1]
mërsh ~i shih: merç. [1]
miftijaç (´myftijaç) mb. [1]
minuk ~u (~i) minik ~i em. shm. ~a qen i vogël, këlysh. [1]
miraz ~i em. shm. ~e (or.) [1]
misibet ~i (mysibet ~i) em. shm. ~e fatkeqësi, hatá, shëmtim. [1]
mishliz shih: mexhliz. [1]
mrëm (né) lok. ndf. ne e mbramë, së mbrami, më në fund. [1]
msá ndf. ndërsa. [1]
mrrinë, i, e (i, emrrimë, e) e. mb. njeri i shenjtë, plak i mrrinë. [1]
mteket - teket. [1]
muckë ~a ef. shm. ~a zgjatim i turirit të derrit, feçkë. [1]
muç - mundesh. [1]
mullë, mbet me mullë ffr. mbeti shtatëzanë. [1]
muravicë ~a ef. shm. ~a (sërb.) thnegël, mizë përdhecke. [1]
murtat ~i em. shm. ~ (or.) [1]
mute - mundte. [1]
mutfak ~a em. shm. (or.) [1]
mutoj ~ni em. shm. ~ mtini [1]
muzevir ~i em. shm. ~a (or.) [1]
myftaç (miftaç, më drejtë: myftijaç) em. i plk. [1]
myftidajre ~rja ef. shm. ~ (or.) [1]
mysade ~dja ef. shm. ~e (or.) [1]
mythas ndf. praptas, për mbas. [1]


  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.