Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/G

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/G ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
G-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

gabel ~i em.shm. ~, arxhi. [1]
gahút ndf. si i mpitë, mendueshëm. [1]
galibá ndf. (or.) sipas gjasës, siç duket, ndoshta. [1]
gares fint. ngarend, garesin - ngaresin, vrapojnë. [1]
garub ndf. (or.) pa asgjë, me gisht në gojë. Sh. Sykuqi e la garub, e la pa asgjë, në rrugë të madhe. [1]
gixhë ~a ef. shm. ~a cungu i hardhisë që mbetet pasi të jetë kijë hardhia. [1]
gërxhep ~i em. shm. ~e dru i shkurtër me bigë që ka dalë nga rrënja e një druri tjetër. [1]
gidë ~ja ndf. (or.) gjallni, ushqim. [1]
gllog ~i (~u) em. shm. ~a lloj druri. [1]
goliç ndf. lakuriq. piak, cullak, pojk goliçi, pikë cullak, cipciri cullak. [1]
goricë ~a ef. shm. ~a (sërb.) sukë; ishull. [1]
granojcë ~a (granicë ~a) ef. shm. ~a (sërb.) kufi. [1]
gulak ~u em. shm. gulerët ká, mëzat ose lopë që blehet 2-3 muja përpara, ushqehet mirë dhe pastaj e prejmë në dhjetor për pasërmë. [1]
gurguliç ndf. lakuiq, picakm, cullak. [1]
gusan ~i em. shm. ~a (sërb.) patan, patok: guskë ~a (gusë ~a) ef. shm. ~a (sërb.) patë. [1]
gusht ndf. ngushtm gushllek - gjendje e ngushtë, e vështirë. [1]
guxhum ~i em. shm. ~a copë e vogël hekuri apo e çfardo metali, burmë, vidhe që shtrëngon binarët mbi pragjet e hekurudhës ose tjera forma të ngjajshme. [1]
guzhëm ~zhma ef. shm. ~zhma (sërb.) tollovi, kallaballëk. [1]


  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.