Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/D

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/D ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
D-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

D[Redakto nëpërmjet kodit]

da lidh. ose; da... da..., ose... ose...[1]
dadë ~a ef. shm. ~a[1]
danam ~i[1]
damlloset[1]
dar[1]
davë ~a ef. shm. ~[1]
de[1]
de[1]
degerxhik[1]
denedis[1]
derecak ~u, i~ em. shm. [1]
derexhe ~xhja ef. shm. ~[1]
desh
dërshej (dershe)[1]
dickanaten[1]
dilim ~i em. shm. ~a[1]
dilimi[1]
dimë - ndihmë, dimo - ndihmo.[1]
divan[1]
divanhane ~nja[1]
dizginë ~a ef. shm. ~a[1]
dokular ~u[1]
dovlet ~i (duvlet ~i) em. shm. ~e[1]
dreq[1]
droze[1]
dryni -[1]
dug[1]
duktë (e)[1]
duq ~t em. shm. nga nj. du(e)k, (dhe: dueq, dyç)[1]
dur[1]
duvar ~i em. shm. [1]
dydyk ~u em. shm. dydyqe[1]
dynja ~ja (dyjë ~ja)[1]

Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.