Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/L

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/L ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
L-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

L[Redakto nëpërmjet kodit]

lajmevelah! dhe lajvela (nga: lah havle!) pasth. (or.) fuqi e perendisë! s´ka forcë më të madhe se ajo e perendisë! zotna ruaj! (kur shprehet habi e madhe për içka që ka ngjarë). [1]
lamumlam (nga: lamë më lamë) lok. ndf. ne çdo lëmë ku fshihet gruri. [1]
laskër në fraz. "u bë laskër fluturim e ..." fluturimthi, vrik. [1]
lâtë - landë, lëndë. [1]
lenë (i, e) mb. i, e lehtë. [1]
lijtë - lindur. [1]
likpërmjet ndf. për midis të midisit, mu në mes. [1]
lirek ~i em. shm. kërthi, foshnje. [1]
lozë ~a ef. shm. ~ (sërb.) degë ngjitëse bimësh të ndryshme, të cilat kapën për ndonjë pemë ose gjetiu. [1]
lpenër ~nra ef. shm. ~nra, pupël. [1]
luapë - lopë. [1]
lulak ~u em. shm. foshnje. [1]
luskë ~a ef. shm. ~a (sërb.) luspë, pare peshku. [1]
lushtajë ~a (lugshtajë ~a) ef. shm. ~a, luginë në mes dy kodrash. [1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.