Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/B

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/B ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
B-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

baçicë ~a [1]
baialldi ~ja [1]
ballaban [1]
ballteze ~zja (balldeze ~zja) [1]
bangjer ~i em. shm. ~a (sigurisht nga bankier) pasanik i madh
barabon ~i (baraban ~i) em. shm. -a [1]
bare (barem) [1]
bâs ~i (bôs ~i) em. shm. ~a [1]
bathët (nji) [1]
batht ~i (më shpesh baft ~i) [1]
baxhí ~ja [1]
bejan [1]
bela (më shpesh belda) [1]
bende ~dja [1]
beqim (belqim) [1]
berjaba ~ja em. shm. ~e [1]
beter ~i em. shm. ~a [1]
bezbeli [1]
bidat ~i em. shm. ~e [1]
bigari hak [1]
binë - bindur, binen [1]
bjuj [1]
birazel ~i (më drejtë: birazer ~i) em. shm. ~a [1]
Bismilai ramani raim! (fjali me të cilën fillon çdo kapiull i Kuranit arab. Bismillahir - Rahmanir - Rahim ) në emër të zotit, bamirësit të përgjithëshëm, të plotmëshirshmit! [1]
bistek ~u em. shm. [1]
bizin [1]
breme ~mja ef. shm. ~, [1]
bublar ~i em. shm. [1]
buç ~i em. shm. [1]
buçkë ~a ef. shm. ~a [1]
bue [1]
burjena [1]
  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.