Çarri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Çarr
Fshat

Çarr (serbisht: Чар/Čar) është fshat në komunën e Bujanocit, Serbi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Çarri është fshat malor.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshati është i vogël për nga numri i banorëve, por mjaft i madh në krahasim me fshatrat tjerë malorë të tipit të vetë. Fshati iu ka përballuar ndryshimeve të theksuara të popullsisë, pra kryesisht numri i banorëve ka qenë i njëjte në periudha të ndryshme kohore.

Sipas regjistrimit të popullsisë së viti 2002 Çarri ka pasur 307 banorë po aq sa ka pasur në vitin 1948. Pra nga kjo shihet se edhe pse ka pasë natalitet të lartë Çarri nuk ka arritë ta rrisë numrin e popullsisë për shkak të shpërnguljeve të vazhdueshme.

Mosha mesatare e popullsisë është 28,5 vjet. Çarri i ka 39 ekonomi familjare me nga 7,59 anëtarë për familje.

Statistikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndryshimi I popullsisë gjatë shek XIX

viti nr. I popullsisë Grafiku
1948 307
1953 317
1961 320
1971 388
1981 446
1991 353
2002 307

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Popullsia e këtij vendbanimi merren me bujqësi dhe blegtori dhe një numër i madh janë punëtorë në botën e jashtme.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]