F1 Gjermania - 1953

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
F1 Gjermania - 1953
Data / Vendi
Qarku
Pol pozita
Xhiro më e shp.
Fituesi
I dyti
I treti

Çmimi i madh për GjermaninëFormula 2 për vitin 1953 u mbajt më 2 gusht, 1953 në qarkun garues në Nürburgring Nordschleife. Kjo garë ishte pjesë e garave të kampionatit botërorë për vitin 1953, që u zhvillua sipas rregullave të vitit 1952 dhe 1953 për dallim nga rregullat e përdorura nga Formula 1 kampionati i rregullt. Fitues i garës doli piloti Nino Farina nga ekipi Scuderia Ferrari.

Gara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koment mbi garën ...

Rezultatet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozita Nr. Piloti Ekipi Xhiro Koha/Ngecja Lëvizje Pikë
1 12 Nino Farina Ferrari 18 3:02'25.0 3 8
2 5 Juan Manuel Fangio Maserati 18 + 1'04.0 2 6
3 3 Mike Hawthorn Ferrari 18 + 1'43.6 4 4
4 7 Felice Bonetto Maserati 18 + 8'48.6 7 3
5 17 Toulo de Graffenried Maserati 17 + 1 xhiro 11 2
6 19 Stirling Moss Cooper-Alta 17 + 1 xhiro 12  
7 18 Jacques Swaters Ferrari 17 + 1 xhiro 19  
8 1 Alberto Ascari Ferrari 17 + 1 xhiro 1  
BPL 1 Luigi Villoresi Ferrari        
9 31 Hans Herrmann Veritas 17 + 1 xhiro 14  
10 20 Louis Rosier Ferrari 17 + 1 xhiro 22  
11 40 Rodney Nuckey Cooper-Bristol 16 + 2 xhiro 20  
12 24 Theo Helfrich Veritas 16 + 2 xhiro 28  
13 16 Kenneth McAlpine Connaught-Lea-Francis 16 + 2 xhiro 16  
14 36 Rudolf Krause BMW 16 + 2 xhiro 26  
15 37 Ernst Klodwig BMW 15 + 3 xhiro 32  
16 22 Wolfgang Seidel Veritas 14 + 4 xhiro 29  
Pilotët që nuk mbaruan garë
Ret 4 Luigi Villoresi Ferrari 15 6  
BPL 4 Alberto Ascari Ferrari       1
Ret 38 Alan Brown Cooper-Bristol 15 17  
Ret 8 Onofre Marimon Maserati 13 8  
Ret 35 Edgar Barth EMW 12 24  
Ret 12 Johnny Claes Connaught-Lea-Francis 12 25  
Ret 26 Oswald Karch Veritas 10 34  
Ret 23 Willi Heeks Veritas 8 18  
Ret 9 Jean Behra Gordini 7 9  
Ret 11 Harry Schell Gordini 6 10  
Ret 14 Prince Bira Connaught-Lea-Francis 6 15  
Ret 28 Theo Fitzau AFM-BMW 3 21  
Ret 34 Kurt Adolff Ferrari 3 27  
Ret 41 Guenther Bechem AFM-BMW 2 30  
Ret 10 Maurice Trintignant Gordini 1 5  
Ret 15 Roy Salvadori Connaught-Lea-Francis 1 13  
Ret 32 Erwin Bauer Veritas 1 33  
Ret 21 Hans Von Stuck AFM-Bristol 0 23  
Ret 30 Ernst Loof Veritas 0 31  

Shtesë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Pol pozita: Alberto Ascari - 9'59.8
  • Xhiro më e shpejtë: Alberto Ascari 9'56.0
  • (BPL) Bashkë pilotim: (Ascari dhe Villoresi ndërruar veturat)
    • Vetura #1: Ascari (9 xhiro) pastaj Villoresi (8 xhiro)
    • Vetura #14: Villoresi (10 xhiro) pastaj Villoresi (5 xhiro)
  • Farina fiton garën dhe bëhet piloti më i moshuar që ka arritur të fitojë garë në një kampionat botërorë në Formula 1.
FORMULA NJË PËR VITIN 1953
Garat Argjentinë | Indianapolis 500 | Holandë | Belgjikë | Francë | Angli | Gjermani | Zvicër | Itali
Pilotët Ascari | Fangio | Farina | Hawthorn | Villoresi | González | Vukovich | Graffenried | Bonetto | Cross | Trintignant | Marimon | McGrath | Carter | Hanks | Galvez | Lang | Agabashian | Russo | Frere | Flaherty | Birger | Karch | Nazaruk | de Terra | Teague | Ayulo | Rosier | Macklin | Collins | Chiron | Webb | Cabantous | Adolff | Heeks | Faulkner | Maglioli | Rolt | Crook | Bettenhausen | Helfrich | Seidel | Moss | Hirt | Mantovani | Krause | Salvadori | Nuckey | Ward | Mieres | Manzon | Bira | Carini | Whitehead | Fitzau | Menditeguy | Wacker | Bauer | Klodwig | McCoy | Bayol | Barth | Hamilton | Nalon | Freeland | Hartley | Landi | Sweikert | Scarborough | Niday | Scott | Holland | Linden | Pilette | Scherrer | Brown | McAlpine | Stevenson | Stewart | Berger | Thomson | Claes | Parsons | Fitch | Gerard | Barber | Wharton | Daywalt | Davies | Schell | Bechem | Stuck | Bryan | Stewart | Fairman | Swaters | Behra | Hoyt | Rathmann | Herrmann
Konstruktorët Kurtis Kraft-Offenhauser | Stevens-Offenhauser | Ferrari | Maserati | Gordini | HWM-Alta | Connaught-Lea-Francis | Cooper-Bristol