F1 Indianapolis 500 - 1953

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
F1 Indianapolis 500 - 1953
Data / Vendi 30 maj, 1953 / Indiana, ShBA.
Qarku Indianapolis Motor Speedway
Pol pozita Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bill Vukovich - 4'20.13
Xhiro më e shp. Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bill Vukovich - 1'06.240
Fituesi Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bill Vukovich
I dyti Shtetet e Bashkuara të Amerikës Art Cross
I treti Shtetet e Bashkuara të Amerikës Sam Hanks
Shtetet e Bashkuara të Amerikës Duane Carter

Çmimi i madh F1 Indianapolis 500Formula 1 për vitin 1953 u mbajt më 30 maj, 1953 në qarkun garues në Indianapolis Motor Speedway, Indianapolis, ShBA. Kjo garë ishte pjesë e garave të kampionatit botërorë për vitin 1953, që u zhvillua sipas rregullave të vitit 1952 dhe 1953 për dallim nga rregullat e përdorura nga Formula 1 kampionati i rregullt.


Gara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koment mbi garën ...

Rezultatet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozita Lëvizje Nr. Piloti Ekipi Xhiro Udhëheqje Koha/Ngecja Pikë
1 1 14 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bill Vukovich Kurtis Kraft-Offenhauser 200 195 3:53:02.3 9
2 12 16 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Art Cross Kurtis Kraft-Offenhauser 200 0 +3:30.87 6
3 9 3 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Sam Hanks
Shtetet e Bashkuara të Amerikës Duane Carter
Kurtis Kraft-Offenhauser 200 3 +4:11.50 2
2
4 2 59 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Fred Agabashian
Shtetet e Bashkuara të Amerikës Paul Russo
Kurtis Kraft-Offenhauser 200 1 +4:39.24 1.5
1.5
5 3 5 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Jack McGrath Kurtis Kraft-Offenhauser 200 0 +7:49.64 2
6 21 48 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Jimmy Daywalt Kurtis Kraft-Offenhauser 200 0 +8:10.21  
7 25 2 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Jim Rathmann Kurtis Kraft-Offenhauser 200 1 +8:46.02  
8 20 12 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Ernie McCoy Stevens-Offenhauser 200 0 +10:04.55  
10 32 53 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Jimmy Davies Kurtis Kraft-Offenhauser 193 0 +7 xhiro  
12 19 73 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Carl Scarborough Kurtis Kraft-Offenhauser 190 0 +10 xhiro  
17 14 23 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Walt Faulkner Kurtis Kraft-Offenhauser 176 0 + 24 xhiro  
14 31 8 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Jimmy Bryan Schroeder-Offenhauser 183 0 + 17 xhiro  
Pilotët që nuk mbaruan garë
9 6 98 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Tony Bettenhausen Kuzma-Offenhauser 196 0  
11 26 9 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Duke Nalon Kurtis Kraft-Novi 191 0  
13 4 88 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Manny Ayulo Kuzma-Offenhauser 184 0  
15 28 49 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bill Holland Kurtis Kraft-Offenhauser 177 0  
16 10 92 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Rodger Ward Kurtis Kraft-Offenhauser 177 0  
18 22 22 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Marshall Teague Kurtis Kraft-Offenhauser 169 0  
19 18 62 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Spider Webb Kurtis Kraft-Offenhauser 166 0  
20 29 51 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bob Sweikert Kuzma-Offenhauser 151 0  
21 23 83 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Mike Nazaruk Turner-Offenhauser 146 0  
22 24 77 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Pat Flaherty Kuzma-Offenhauser 115 0  
23 7 55 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Jerry Hoyt Kurtis Kraft-Offenhauser 107 0  
24 27 4 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Duane Carter Lesovsky-Offenhauser 94 0
25 17 7 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Paul Russo Kurtis Kraft-Offenhauser 89 0
26 8 21 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Johnnie Parsons Kurtis Kraft-Offenhauser 86 0  
27 15 38 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Don Freeland Watson-Offenhauser 76 0  
28 13 41 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Gene Hartley Kurtis Kraft-Offenhauser 53 0  
29 16 97 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Chuck Stevenson Kuzma-Offenhauser 42 0  
30 30 99 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Cal Niday Kurtis Kraft-Offenhauser 30 0  
31 11 29 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bob Scott Bromme-Offenhauser 14 0  
32 33 56 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Johnny Thomson Del Roy-Offenhauser 6 0  
33 5 32 Shtetet e Bashkuara të Amerikës Andy Linden Stevens-Offenhauser 3 0  

Shtesë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pol pozita: Bill Vukovich - 4'20.13
 • Xhiro më e shpejtë: Bill Vukovich - 1'06.240
 • Chet Miller vdiq në një aksident gjatë ushtrimeve më 15 maj, 1953.
 • Carl Scarborough u largua nga gara shkak i ngritjes së nxehtësisë së veturës dhe më vonë vdiq në spital.
 • (BPL) Bashkë pilotim:
  • Duane Carter (49 xhiro) u ndërrua me Sam Hanks (151)
  • Paul Russo (96) u ndërrua me Fred Agabashian (104)
  • Eddie Johnson (88) u ndërrua me Jim Rathman (112)
  • Gene Hartley (37) dhe Chuck Stevenson (44) u ndërrua me Tony Bettenhausen (115)
  • Carl Scarborough (69) u ndërrua me Bob Scott (121)
  • Jim Rathmann (36) u ndërrua me Bill Holland (141)
  • Duke Dinsmore (10) dhe Andy Linden (29) u ndërrua me Rodger Ward (138)
  • Johnny Mantz (42) u ndërrua me Walt Faulkner (134)
  • Jackie Holmes (9) dhe Johnny Thomson (45) u ndërrua me Spider Webb (112)
  • Andy Linden (12) dhe Chuck Stevenson (13) u ndërrua me Jerry Hoyt (82)
FORMULA NJË PËR VITIN 1953
Garat Argjentinë | Indianapolis 500 | Holandë | Belgjikë | Francë | Angli | Gjermani | Zvicër | Itali
Pilotët Ascari | Fangio | Farina | Hawthorn | Villoresi | González | Vukovich | Graffenried | Bonetto | Cross | Trintignant | Marimon | McGrath | Carter | Hanks | Galvez | Lang | Agabashian | Russo | Frere | Flaherty | Birger | Karch | Nazaruk | de Terra | Teague | Ayulo | Rosier | Macklin | Collins | Chiron | Webb | Cabantous | Adolff | Heeks | Faulkner | Maglioli | Rolt | Crook | Bettenhausen | Helfrich | Seidel | Moss | Hirt | Mantovani | Krause | Salvadori | Nuckey | Ward | Mieres | Manzon | Bira | Carini | Whitehead | Fitzau | Menditeguy | Wacker | Bauer | Klodwig | McCoy | Bayol | Barth | Hamilton | Nalon | Freeland | Hartley | Landi | Sweikert | Scarborough | Niday | Scott | Holland | Linden | Pilette | Scherrer | Brown | McAlpine | Stevenson | Stewart | Berger | Thomson | Claes | Parsons | Fitch | Gerard | Barber | Wharton | Daywalt | Davies | Schell | Bechem | Stuck | Bryan | Stewart | Fairman | Swaters | Behra | Hoyt | Rathmann | Herrmann
Konstruktorët Kurtis Kraft-Offenhauser | Stevens-Offenhauser | Ferrari | Maserati | Gordini | HWM-Alta | Connaught-Lea-Francis | Cooper-Bristol