Ibrahimi (sulltan)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sulltan İbrahimi
Ibrahim I.jpg
Sulltan i Perandorisë Osmane
9 shkurt 1640 – 8 gusht 1648
Paraardhësi: Muradi i IV
Pasardhësi: Mehmedi i IV
Të dhënat personale
Lindi më: 10 tetor 1615
Lindi në: Stamboll Perandoria Osmane
Vdiq më: 18 gusht 1648
Vdiq në: Stamboll Perandoria Osmane
Profesioni: Sulltan (Perandor)
Feja: Mysliman

Sulltan Ibrahimi ishte djali i sulltan Ahmet dhe sulltaneshes Kösem. Ai njihet si humbes i Venedikut. Ai vjen familja osmanlli dhe ishte me origjinë nga Shqipëria, qe u mor peng dhe u stervit nga vete sulltani i asaj kohe.