Lista e golashënuesve më të mirë në Kategorinë Superiore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kroati Pero Pejić është lojtari i huaj me më shumë gola të shënuar të Kategorinë Superiore me 88 gola

Më poshtë është lista e golashënuesve më të mirë të Kategorisë Superiore që nga sezoni i parë i saj në vitin 1930. Në fakt, edicioni i parë u mbajt në vitin 1911, por që nuk është njohur zyrtarisht nga FSHF-ja [1]. Golashënuesi më i mirë i të gjitha kohërave është sulmuesi Vioresin Sinani, i cili shënoi plot 208 gola përpara se të tërhiqej nga futbolli në vitin 2012. Refik Resmja është lojtari i cili ka shënuar më shumë Gola me një skuadër të vetëm, plot 180 me Partizanin. Ai gjithashtu është shpallur plot shtatë herë golashënuesi më i mirë në kampionatin shqiptar.[2]

Golashënuesit më të mirë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktuar më 27 maj 2015

Lista e golashënuesve më të mirë të Kategorisë Superiore
Renditja Lojtari Klubi(et) e Kategorisë Superiore Gola
1 Flamuri Vioresin Sinani Vllaznia Shkodër, Tirana, Besa Kavajë[3] 208
2 Flamuri Daniel Xhafaj Flamurtari Vlorë, Bylis Ballsh, Dinamo Tirana, Teuta Durrës, Tirana, Besa Kavajë, Skënderbeu Korçë 205
3 Flamuri Refik Resmja Tirana, Partizani Tirana 184
4 Flamuri Kujtim Majaci Apolonia Fier 174
5 Flamuri Indrit Fortuzi Dinamo Tirana, Tirana 156
6 Flamuri Panajot Pano Tirana, Partizani Tirana 144
7 Flamuri Ilir Përnaska Dinamo Tirana 136
8 Flamuri Agustin Kola Tirana 133
9 Flamuri Skënder Jareci Teuta Durrës, Dinamo Tirana 122
10 Flamuri Pero Pejić Dinamo Tirana, Tirana, Flamurtari Vlorë, Skënderbeu Korçë, Kukësi 112
11 Flamuri Arben Minga Tirana 105
12 Flamuri Medin Zhega Vllaznia Shkodër, Tirana 101
13 Flamuri Fjodor Xhafa Flamurtari Vlorë, Bylis Ballsh, Dinamo Tirana, Tirana, Elbasani 97
14 Flamuri Vasil Ruci Flamurtari Vlorë 94
15 Flamuri Enver Ibërshimi KF Elbasani 92
16 Flamuri Migen Memelli Teuta Durrës, Elbasani, Tirana, Flamurtari Vlorë, Partizani Tirana, Laçi 91
17 Flamuri Gjergji Muzaka Partizani Tirana, Tirana, Dinamo Tirana, Skënderbeu Korçë, Flamurtari Vlorë 89
18 Flamuri Bledar Mançaku Teuta Durrës, Besa Kavajë 80
18 Flamuri Gentjan Begeja Teuta Durrës, Luftëtari Gjikokastër, Shkumbini Peqin 80
20 Flamuri Devis Muka Flamurtari Vlorë, Partizani Tirana, Tirana 79
21 Flamuri Sebino Plaku Apolonia Fier, Dinamo Tirana, Tirana, Flamurtari Vlorë, Kastrioti Krujë, Skënderbeu Korçë 73
22 Flamuri Hamdi Salihi Vllaznia Shkodër, Tirana 72
22 Flamuri Dorian Bylykbashi Elbasani, Vllaznia Shkodër, Partizani Tirana 72
24 Flamuri Elis Bakaj Partizani Tirana, Dinamo Tirana, Tirana 66
25 Flamuri Fatjon Sefa Shkumbini Peqin, Dinamo Tirana, Besa Kavajë, Skënderbeu Korçë 53
(Shkonja të pjerrta janë lojtarët që ende luajnë futboll profesionistë; Shkonja të trasha janë lojtarët që ende luajnë në Kategorinë Superiore)

Shënimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Tirana, trofeun e parë në futboll?! Peshku pa Ujë, 1 janar 2015
  2. ^ "Refik Resmja, golashënuesi me rekord botëror". Partizani.net. Arkivuar nga origjinali origjinali më 14 nëntor 2011. Marrë më 1 prill 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Vioresin Sinani thotë mjaft: E mbyll si futbollist në fund të këtij edicioni Archived 14 January 2012[Date mismatch] at the Wayback Machine. Panorama Sport, 1 janar 2015