Lista e lojtarëve AC Milan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Çelësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kapitenët e klubit të cilët kanë fitauar një komptecion të madh
* mbajtësit rekord të klubit
¤ Lojtarët që kanë luajtur karrierën e tyre të plotë në AC Milan

Lojtarët, emri i të cilëve është shënuar me bold aktualisht luajnë për klubin.

Emri Kombësia Pozicioni[A] Karriera me Milanin Titull i kapitenit Paraqitjet Golat!
Abbiati, ChristianChristian Abbiati Italia Italia Portier 1998–2005
2008–
&0000000000000204.000000204 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Albertini, DemetrioDemetrio Albertini Italia Italia Mesfushor 1988–1990
1991–2002
&0000000000000406.000000406 &0000000000000028.00000028
Albertosi, EnricoEnrico Albertosi Italia Italia Portier 1974–1980 &0000000000000233.000000233 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Allison, DavidDavid Allison Britania e Madhe Anglia Sulmues 1899–1901 1899–1900 &0000000000000004.0000004 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Altafini, JoséJosé Altafini Flag of Brazil.svg Brazili
Italia Italia
Sulmues 1958–1965 &0000000000000246.000000246 &0000000000000161.000000161
Amarildo, Amarildo Flag of Brazil.svg Brazili Anësor 1963–1967 &0000000000000131.000000131 &0000000000000038.00000038
Ambrosini, MassimoMassimo Ambrosini Italia Italia Mesfushor 1995–1997
1998–
2009– &0000000000000411.000000411 &0000000000000034.00000034
Ancelotti, CarloCarlo Ancelotti Italia Italia Mesfushor 1987–1992 &0000000000000160.000000160 &0000000000000011.00000011
Annovazzi, CarloCarlo Annovazzi Italia Italia Mesfushor 1944–1953 1952–1953 &0000000000000287.000000287 &0000000000000055.00000055
Anquilletti, AngeloAngelo Anquilletti Italia Italia Mbrojtës 1966–1977 &0000000000000418.000000418 &0000000000000002.0000002
Antonelli, RobertoRoberto Antonelli Italia Italia Sulmues 1977–1982 &0000000000000143.000000143 &0000000000000032.00000032
Antonini, GiuseppeGiuseppe Antonini Italia Italia Mesfushor 1937–1944
1945–1949
1942–1944
1945–1948
&0000000000000275.000000275 &0000000000000023.00000023
Arcari, Pietro SantePietro Sante Arcari  Italy Sulmues 1930–1936 &0000000000000186.000000186 &0000000000000070.00000070
Arcari, BrunoBruno Arcari  Italy Anësor 1940–1941
1944–1945
1940–1941 &0000000000000043.00000043 &0000000000000012.00000012
Baresi, FrancoFranco Baresi * Italia Italia Mbrojtës 1977–1997 ¤ 1982–1997 † &0000000000000719.000000719 &0000000000000033.00000033
Barluzzi, DarioDario Barluzzi Italia Italia Portier 1962–1967 &0000000000000102.000000102 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Battistini, SergioSergio Battistini Italia Italia Mesfushor 1979–1985 &0000000000000201.000000201 &0000000000000037.00000037
Barzan, GianangeloGianangelo Barzan  Italy Mbrojtës 1926–1928 1926–1927 &0000000000000030.00000030 &0000000000000006.0000006
Benetti, RomeoRomeo Benetti Italia Italia Mesfushor 1970–1976 1975–1976 &0000000000000251.000000251 &0000000000000049.00000049
Beraldo, ErosEros Beraldo Italia Italia Mesfushor 1952–1959 &0000000000000133.000000133 &0000000000000004.0000004
Bergamaschi, MarioMario Bergamaschi Italia Italia Mesfushor 1953–1958 &0000000000000151.000000151 &0000000000000004.0000004
Bet, AldoAldo Bet Italia Italia Mbrojtës 1974–1981 &0000000000000204.000000204 &0000000000000002.0000002
Biasiolo, GiorgioGiorgio Biasiolo Italia Italia Mesfushor 1970–1977 &0000000000000215.000000215 &0000000000000017.00000017
Bierhoff, OliverOliver Bierhoff Gjermania Gjermania Sulmues 1998–2001 &0000000000000119.000000119 &0000000000000044.00000044
Bigon, AlbertinoAlbertino Bigon Italia Italia Mesfushor 1971–1980 1979–1980 &0000000000000329.000000329 &0000000000000090.00000090
Boban, ZvonimirZvonimir Boban Kroacia Kroacia Mesfushor 1992–2001 &0000000000000251.000000251 &0000000000000030.00000030
Boffi, AldoAldo Boffi  Italy Sulmues 1936–1945 &0000000000000187.000000187 &0000000000000131.000000131
Boniforti, EnricoEnrico Boniforti  Italy Mbrojtës 1939–1943 &0000000000000109.000000109 &0000000000000005.0000005
Bonizzoni, GiuseppeGiuseppe Bonizzoni  Italy Mbrojtës 1931–1940 1934–1936
1938–1939
&0000000000000266.000000266 &0000000000000002.0000002
Bonomi, AndreaAndrea Bonomi Italia Italia Mbrojtës 1942–1952 1948–1952 † &0000000000000233.000000233 &0000000000000003.0000003
Bortoletti, AntonioAntonio Bortoletti  Italy Mesfushor 1933–1940 1939–1940 &0000000000000225.000000225 &0000000000000001.0000001
Brocchi, CristianCristian Brocchi Italia Italia Mesfushor 2001–2005
2006–2008
&0000000000000161.000000161 &0000000000000006.0000006
Bronzini, PietroPietro Bronzini  Italy Mesfushor 1916–1917
1919–1926 ¤
1924–1926 &0000000000000139.000000139 &0000000000000005.0000005
Buffon, LorenzoLorenzo Buffon Italia Italia Portier 1949–1959 &0000000000000300.000000300 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Buriani, RubenRuben Buriani Italia Italia Mesfushor 1977–1982 &0000000000000180.000000180 &0000000000000014.00000014
Burini, RenzoRenzo Burini Italia Italia Sulmues 1947–1953 &0000000000000194.000000194 &0000000000000088.00000088
Cafu, Cafu Flag of Brazil.svg Brazili Mbrojtës 2003–2008 &0000000000000166.000000166 &0000000000000004.0000004
Calloni, EgidioEgidio Calloni Italia Italia Sulmues 1974–1978 &0000000000000143.000000143 &0000000000000054.00000054
Carapellese, RiccardoRiccardo Carapellese Italia Italia Anësor 1946–1949 &0000000000000106.000000106 &0000000000000052.00000052
Cevenini, AldoAldo Cevenini  Italy Sulmues 1909–1912
1915–1919
1916–1919 &0000000000000042.00000042 &0000000000000025.00000025
Chiarugi, LucianoLuciano Chiarugi Italia Italia Anësor 1972–1976 &0000000000000155.000000155 &0000000000000060.00000060
Collovati, FulvioFulvio Collovati Italia Italia Mbrojtës 1975–1982 1981–1982 &0000000000000198.000000198 &0000000000000008.0000008
Colombo, AngeloAngelo Colombo Italia Italia Mesfushor 1987–1990 &0000000000000115.000000115 &0000000000000007.0000007
Compiani, DarioDario Compiani  Italy Portier 1927–1936 &0000000000000220.000000220 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Costacurta, AlessandroAlessandro Costacurta Italia Italia Mbrojtës 1986
1987–2007
&0000000000000663.000000663 &0000000000000003.0000003
Cudicini, FabioFabio Cudicini Italia Italia Portier 1967–1972 &0000000000000183.000000183 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
David, MarioMario David Italia Italia Mbrojtës 1960–1965 &0000000000000140.000000140 &0000000000000007.0000007
De Franceschini, AlfredoAlfredo De Franceschini  Italy Mesfushor 1921–1929 &0000000000000104.000000104 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
De Vecchi, WalterWalter De Vecchi Italia Italia Mesfushor 1973–1974
1978–1981
&0000000000000112.000000112 &0000000000000011.00000011
Desailly, MarcelMarcel Desailly Franca Franca Mesfushor 1993–1998 &0000000000000186.000000186 &0000000000000007.0000007
Di Bartolomei, AgostinoAgostino Di Bartolomei Italia Italia Mesfushor 1984–1987 &0000000000000122.000000122 &0000000000000014.00000014
Dida, Dida Flag of Brazil.svg Brazili Portier 2000–2001
2002–2010
&0000000000000302.000000302 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Donadoni, RobertoRoberto Donadoni Italia Italia Mesfushor 1986–1996
1997–1999
&0000000000000390.000000390 &0000000000000023.00000023
Eranio, StefanoStefano Eranio Italia Italia Anësor 1992–1997 &0000000000000140.000000140 &0000000000000012.00000012
Evani, AlberigoAlberigo Evani Italia Italia Mesfushor 1980–1993 &0000000000000393.000000393 &0000000000000019.00000019
Foglia, MarioMario Foglia Italia Italia Mbrojtës 1946–1951 &0000000000000127.000000127 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Fontana, AlfioAlfio Fontana Italia Italia Mesfushor 1952–1955
1956–1960
&0000000000000170.000000170 &0000000000000007.0000007
Fortunato, GiulianoGiuliano Fortunato Italia Italia Anësor 1962–1967 &0000000000000104.000000104 &0000000000000022.00000022
Frignani, AmletoAmleto Frignani Italia Italia Anësor 1951–1956 &0000000000000142.000000142 &0000000000000029.00000029
Galli, CarloCarlo Galli Italia Italia Sulmues 1956–1961 &0000000000000128.000000128 &0000000000000057.00000057
Galli, FilippoFilippo Galli Italia Italia Mbrojtës 1983–1996 &0000000000000325.000000325 &0000000000000004.0000004
Galli, GiovanniGiovanni Galli Italia Italia Portier 1986–1990 &0000000000000147.000000147 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Gattuso, Gennaro IvanGennaro Ivan Gattuso Italia Italia Mesfushor 1999– &0000000000000424.000000424 &0000000000000009.0000009
Ghezzi, GiorgioGiorgio Ghezzi Italia Italia Portier 1959–1965 &0000000000000144.000000144 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Gilardino, AlbertoAlberto Gilardino Italia Italia Sulmues 2005–2008 &0000000000000132.000000132 &0000000000000044.00000044
Gren, GunnarGunnar Gren Suedia Suedia Mesfushor 1949–1953 &0000000000000137.000000137 &0000000000000038.00000038
Gullit, RuudRuud Gullit Holanda Holanda Mesfushor 1987–1993
1994
&0000000000000171.000000171 &0000000000000056.00000056
Helveg, ThomasThomas Helveg Danimarka Danimarka Mbrojtës 1998–2003 &0000000000000147.000000147 &0000000000000002.0000002
Icardi, AndreaAndrea Icardi Italia Italia Mesfushor 1980–1986 &0000000000000162.000000162 &0000000000000006.0000006
Inzaghi, FilippoFilippo Inzaghi * Italia Italia Sulmues 2001– &0000000000000283.000000283 &0000000000000122.000000122
Jankulovski, MarekMarek Jankulovski Republika Çeke Republika Çeke Anësor 2005– &0000000000000151.000000151 &0000000000000005.0000005
Kaká, Kaká Flag of Brazil.svg Brazili Mesfushor 2003–2009 &0000000000000270.000000270 &0000000000000095.00000095
Kaladze, KakhaKakha Kaladze Gjeorgjia Gjeorgjia Mbrojtës 2001– &0000000000000284.000000284 &0000000000000013.00000013
Kilpin, HerbertHerbert Kilpin Britania e Madhe Anglia Various 1899–1908 1900–1908 † &0000000000000023.00000023 &0000000000000007.0000007
Leonardo, Leonardo Flag of Brazil.svg Brazili Mesfushor 1997–2001
2002–2003
&0000000000000124.000000124 &0000000000000030.00000030
Liedholm, NilsNils Liedholm Suedia Suedia Mesfushor 1949–1961 1956–1961 † &0000000000000394.000000394 &0000000000000089.00000089
Lodetti, GiovanniGiovanni Lodetti Italia Italia Mesfushor 1961–1970 &0000000000000288.000000288 &0000000000000026.00000026
Lovati, CesareCesare Lovati  Italy Mesfushor 1910–1915
1916–1922 ¤
1921–1922 &0000000000000104.000000104 &0000000000000006.0000006
Magnozzi, MarioMario Magnozzi  Italy Mesfushor 1930–1933 1930–1933 &0000000000000097.00000097 &0000000000000031.00000031
Maldera, AldoAldo Maldera Italia Italia Mbrojtës 1971–1972
1973–1982
1980–1981 &0000000000000310.000000310 &0000000000000039.00000039
Maldini, CesareCesare Maldini Italia Italia Mbrojtës 1954–1966 1961–1966 † &0000000000000412.000000412 &0000000000000003.0000003
Maldini, PaoloPaolo Maldini * Italia Italia Mbrojtës 1984–2009 ¤ 1997–2009 † &0000000000000902.000000902 &0000000000000033.00000033
Marchi, GiuseppeGiuseppe Marchi  Italy Mesfushor 1926–1933 &0000000000000134.000000134 &0000000000000002.0000002
Massaro, DanieleDaniele Massaro Italia Italia Sulmues 1986–1988
1989–1995
&0000000000000306.000000306 &0000000000000070.00000070
Meazza, GiuseppeGiuseppe Meazza  Italy Sulmues 1940–1942 1941–1942 &0000000000000042.00000042 &0000000000000011.00000011
Moda, GuidoGuido Moda  Italy Mbrojtës 1903–1908
1909–1912
1909–1910 &0000000000000027.00000027 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Mora, BrunoBruno Mora Italia Italia Anësor 1962–1969 &0000000000000148.000000148 &0000000000000033.00000033
Moretti, GiovanniGiovanni Moretti  Italy Anësor 1931–1939 &0000000000000223.000000223 &0000000000000068.00000068
Morini, GiorgioGiorgio Morini Italia Italia Mesfushor 1976–1980 &0000000000000107.000000107 &0000000000000007.0000007
Nesta, AlessandroAlessandro Nesta Italia Italia Mbrojtës 2002– &0000000000000266.000000266 &0000000000000009.0000009
Nordahl, GunnarGunnar Nordahl * Suedia Suedia Sulmues 1948–1956 1954–1956 † &0000000000000268.000000268 &0000000000000221.000000221
Novellino, Walter AlfredoWalter Alfredo Novellino Italia Italia Mesfushor 1978–1982 &0000000000000151.000000151 &0000000000000014.00000014
Panucci, ChristianChristian Panucci Italia Italia Mbrojtës 1993–1997 &0000000000000134.000000134 &0000000000000012.00000012
Pelagalli, AmbrogioAmbrogio Pelagalli Italia Italia Mesfushor 1959–1966 &0000000000000154.000000154 &0000000000000001.0000001
Perversi, LuigiLuigi Perversi  Italy Mbrojtës 1925–1926
1927–1940
1936–1938 &0000000000000341.000000341 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Piotti, OttorinoOttorino Piotti Italia Italia Portier 1980–1984 &0000000000000132.000000132 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Pirlo, AndreaAndrea Pirlo Italia Italia Mesfushor 2001– &0000000000000377.000000377 &0000000000000040.00000040
Pomi, FrancescoFrancesco Pomi  Italy Mbrojtës 1925–1933 &0000000000000225.000000225 &0000000000000001.0000001
Prati, PierinoPierino Prati Italia Italia Anësor 1966
1967–1973
&0000000000000209.000000209 &0000000000000102.000000102
Puricelli, EttoreEttore Puricelli Italia Italia Sulmues 1945–1949 1948 &0000000000000116.000000116 &0000000000000057.00000057
Radice, GerolamoGerolamo Radice  Italy Portier 1906–1909 1908–1909 &0000000000000008.0000008 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Rigotti, CarloCarlo Rigotti  Italy Mesfushor 1933–1938 1933–1934 &0000000000000124.000000124 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Rijkaard, FrankFrank Rijkaard Holanda Holanda Mesfushor 1988–1993 &0000000000000201.000000201 &0000000000000026.00000026
Rivera, GianniGianni Rivera * Italia Italia Mesfushor 1960–1979 1966–1975
1976–1979 †
&0000000000000658.000000658 &0000000000000164.000000164
Rizzi, GiuseppeGiuseppe Rizzi  Italy Mesfushor 1904–1907
1910–1913
1911–1913 &0000000000000049.00000049 &0000000000000019.00000019
Romano, FrancescoFrancesco Romano Italia Italia Mesfushor 1979–1983 &0000000000000108.000000108 &0000000000000004.0000004
Rosato, RobertoRoberto Rosato Italia Italia Mbrojtës 1966–1973 &0000000000000269.000000269 &0000000000000008.0000008
Rossetti, GiovanniGiovanni Rossetti Italia Italia Portier 1940–1949
1950–1951
&0000000000000146.000000146 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Rossi, SebastianoSebastiano Rossi Italia Italia Portier 1990–2002 &0000000000000330.000000330 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Rui Costa, ManuelManuel Rui Costa flamuri Portugalia Mesfushor 2001–2006 &0000000000000192.000000192 &0000000000000011.00000011
Sabadini, GiuseppeGiuseppe Sabadini Italia Italia Mbrojtës 1971–1978 &0000000000000244.000000244 &0000000000000017.00000017
Sala, MarcoMarco Sala  Italy Mbrojtës 1908–1920 1915–1916 &0000000000000090.00000090 &0000000000000003.0000003
Santagostino, GiuseppeGiuseppe Santagostino  Italy Sulmues 1921–1932 &0000000000000236.000000236 &0000000000000106.000000106
Santin, NelloNello Santin Italia Italia Mbrojtës 1963–1970 &0000000000000104.000000104 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Savićević, DejanDejan Savićević Stampa:Country data FR Yugoslavia Mesfushor 1992–1998 &0000000000000144.000000144 &0000000000000034.00000034
Scarioni, AlessandroAlessandro Scarioni  Italy Mesfushor 1908–1915
1916–1921 ¤
1919–1921 &0000000000000124.000000124 &0000000000000002.0000002
Schiaffino, Juan AlbertoJuan Alberto Schiaffino Flag of Uruguay.svg Uruguai
Italia Italia
Mesfushor 1954–1960 &0000000000000171.000000171 &0000000000000060.00000060
Schienoni, AlessandroAlessandro Schienoni  Italy Mbrojtës 1924–1933 1929–1930 &0000000000000212.000000212 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
Schnellinger, Karl-HeinzKarl-Heinz Schnellinger Stampa:FRG Mbrojtës 1965–1974 &0000000000000334.000000334 &0000000000000003.0000003
Seedorf, ClarenceClarence Seedorf Holanda Holanda Mesfushor 2002– &0000000000000363.000000363 &0000000000000055.00000055
Serginho, Serginho Flag of Brazil.svg Brazili Anësor 1999–2008 &0000000000000281.000000281 &0000000000000024.00000024
Sgarbi, AbdonAbdon Sgarbi  Italy Mesfushor 1927–1929 1927–1929 &0000000000000062.00000062 &0000000000000005.0000005
Shevchenko, AndriyAndriy Shevchenko Ukraina Ukraina Sulmues 1999–2006
2008–2009
&0000000000000322.000000322 &0000000000000175.000000175
Silvestri, ArturoArturo Silvestri Italia Italia Mbrojtës 1950–1955 &0000000000000163.000000163 &0000000000000007.0000007
Šimić, DarioDario Šimić Kroacia Kroacia Mbrojtës 2002–2008 &0000000000000129.000000129 &0000000000000001.0000001
Simone, MarcoMarco Simone Italia Italia Anësor 1989–1997
2001–2002
&0000000000000260.000000260 &0000000000000075.00000075
Soldera, FrancescoFrancesco Soldera  Italy Mesfushor 1914–1924 1922–1924 &0000000000000108.000000108 &0000000000000009.0000009
Sormani, AngeloAngelo Sormani Italia Italia Sulmues 1965–1970 &0000000000000180.000000180 &0000000000000065.00000065
Tassotti, MauroMauro Tassotti Italia Italia Mbrojtës 1980–1997 &0000000000000583.000000583 &0000000000000010.00000010
Tobias, MaxMax Tobias Belgjika Belgjika Mesfushor 1910–1911 1910–1911 &0000000000000016.00000016 &0000000000000011.00000011
Todeschini, PaoloPaolo Todeschini  Italy Mesfushor 1939–1945 1944–1945 &0000000000000090.00000090 &0000000000000005.0000005
Tognon, OmeroOmero Tognon Italia Italia Mesfushor 1945–1956 1953–1954 &0000000000000342.000000342 &0000000000000002.0000002
Tomasson, Jon DahlJon Dahl Tomasson Danimarka Danimarka Sulmues 2002–2005 &0000000000000114.000000114 &0000000000000034.00000034
Toppan, GianniGianni Toppan Italia Italia Mesfushor 1940–1949 &0000000000000150.000000150 &0000000000000001.0000001
Torriani, GiuseppeGiuseppe Torriani  Italy Anësor 1927–1935 &0000000000000206.000000206 &0000000000000034.00000034
Trapattoni, GiovanniGiovanni Trapattoni Italia Italia Mesfushor 1957–1971 &0000000000000351.000000351 &0000000000000006.0000006
Trebbi, MarioMario Trebbi Italia Italia Mbrojtës 1957–1966 &0000000000000167.000000167 &0000000000000001.0000001
Turone, MaurizioMaurizio Turone Italia Italia Mbrojtës 1972–1978 &0000000000000191.000000191 &0000000000000002.0000002
Van Basten, MarcoMarco Van Basten Holanda Holanda Sulmues 1987–1995 &0000000000000201.000000201 &0000000000000124.000000124
Van Hege, LouisLouis Van Hege Belgjika Belgjika Sulmues 1910–1915 1913–1915 &0000000000000088.00000088 &0000000000000097.00000097
Verza, VinicioVinicio Verza Italia Italia Mesfushor 1982–1985 &0000000000000106.000000106 &0000000000000017.00000017
Virdis, Pietro PaoloPietro Paolo Virdis Italia Italia Sulmues 1984–1989 &0000000000000186.000000186 &0000000000000076.00000076
Weah, GeorgeGeorge Weah flamuri Liberia Sulmues 1995–2000 &0000000000000147.000000147 &0000000000000058.00000058
Wilkins, RayRay Wilkins Britania e Madhe Anglia Mesfushor 1984–1987 &0000000000000105.000000105 &0000000000000003.0000003
Zagatti, FrancescoFrancesco Zagatti Italia Italia Mbrojtës 1951–1963 ¤ 1961 &0000000000000252.000000252 &0000000000000002.0000002
Zignoli, GiulioGiulio Zignoli Italia Italia Mbrojtës 1970–1974
1975–1976
&0000000000000110.000000110 &0000000000000001.0000001
Zorzan, MarioMario Zorzan  Italy Portier 1935–1942 &0000000000000176.000000176 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000